Stem 6 juni op Het Blok/'t Skagerrak

6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Dit jaar hebben wij een officieel, inclusief, stembureau in gebouw Het Blok op woonzorgpark Noorderhaven én in regiokantoor 't Skagerrak. Woon jij in gemeente Den Helder of gemeente Schagen? Breng jouw stem bij ons uit!

Iedere stem telt

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen november opende 't Skagerrak haar deuren als inclusief stembureau. Dat was een primeur. Strategisch beleidsadviseur Miriam Steegers spande zich in om het inclusieve stembureau ook naar Noorderhaven te halen. “Belangrijk, want daarmee betrekken we mensen met een beperking bij het democratisch proces, verlagen we de drempel voor hen om te stemmen én verbreden de blik van mensen in de omgeving.”

Stemgerechtigden worden begeleid door stembureauleden van de gemeente en door Kevin en Merel. Kevin is cliënt van 's Heeren Loo en voorzitter van de cliëntenraad en Merel werkt als assistent zorgbemiddeling. Samen vormen zij een prokkelduo, een duo dat bestaat uit een vrijwilliger met en een vrijwilliger zonder verstandelijke beperking.

Inwoners van gemeente Den Helder kunnen hun stem uitbrengen tussen 7.30 uur en 21.00 uur op het terrein van Noorderhaven, gebouw Het Blok, Eikenhout 310 in Julianadorp. Van 14.00 tot 21.00 uur zijn Kevin en Merel aanwezig.

In gemeente Schagen kunnen stemgerechtigden hun stem uitbrengen tussen 7.30 uur en 21.00 uur in 't Skagerrak, Spreng 6 in Schagen. Ook hier werkt een prokkelduo van 14.00 tot 19.00 uur als vrijwilliger.

Op de foto staan cliënt Kevin, assistent zorgbemiddeling Merel en Tessa Augustijn, wethouder van gemeente Den Helder.

Laatste nieuws