“Super initiatief, solliciteren zonder cv”

Aarika Khusial, medewerker recruitment en Nadia Plantenga, recruiter zijn nieuwe gezichten in onze regio. Ze zijn verantwoordelijk voor de werving op Het Westerhonk en de buitenlocaties. Lees nu alles over de nieuwe wervingsstrategie zowel regionaal als landelijk.

Ontmoet team recruitment

Aarika: “Ik ben al een aantal maanden aan het werk bij ’s Heeren Loo en ik heb het ontzettend naar mijn zin. Ik ben hier terechtgekomen omdat ik werd benaderd door de voorganger van Nadia. Recruitment is mijn passie, maar ik wilde niet alleen maar commercieel bezig zijn. Ik werkte hiervoor voor detacheringsbureaus waar er zo snel mogelijk een kandidaat op de plek moest. Ik wilde meer deel uitmaken van de organisatie zelf en persoonlijk betrokken zijn bij een vervolgtraject van kandidaten. Het aanbod van Stephanie kwam als geroepen en zo ging het balletje rollen. Ik ondersteun de recruiter bij het uitzetten van wervingscampagnes online, op locaties in het Westland door deelname aan evenementen en beurzen, zoals de carrièrebeurs.

Een meer competentiegerichte aanpak

Nadia: Ik ben ruim een maand geleden aan de slag gegaan voor onze regio en samen met Aarika zijn de eerste acties uitgezet. We zorgen samen voor de werving van het Westland en Den Haag. Ik heb de afgelopen vijf jaar als corporate recruiter gewerkt bij een dochteronderneming van Achmea, waar ik veel ervaring heb opgedaan in het werven van kandidaten voor specifieke functies. Ik ben benieuwd wat een meer competentiegerichte aanpak in het recruitmentproces van ’s Heeren Loo in de praktijk kan opleveren. Ook zijn wij begonnen met het inzetten van advertenties in verschillende regionale (vacature)kranten om ’s Heeren Loo op de kaart te zetten als werkgever met diverse zorgfuncties.

Nieuwe wervingsstrategie, solliciteren zonder cv

Aarika en Nadia: “De nieuwe wervingsstrategie van ’s Heeren Loo is vorig jaar landelijk geïntroduceerd. De bedoeling is om het gesprek aan te gaan met iedereen die interesse heeft om in de zorg te werken. Dat betekent dat we niet alleen mensen met een zorgdiploma zoeken, maar ook mensen die dat nog niet hebben en bij ons zo'n diploma kunnen halen via een leertraject. We kijken echt naar de competenties van mensen en wat ze al kunnen. We bieden intern begeleiding en opleiding aan om ze volledig gediplomeerd te maken. Het is een super initiatief gezien het tekort aan zorgpersoneel in Nederland.”

Werving in onze regio

Aarika en Nadia: "Ons doel voor de komende tijd is om de nieuwe manier van werven verder uit te bouwen. We focussen op mensen die we nú nodig hebben en mensen zonder zorgdiploma die we door opleidingen kunnen klaarstomen om aan de slag in onze regio. We doen dit samen met de collega’s van Praktijkleren. Natuurlijk kijken we eerst ook goed naar de behoefte van de kandidaat en of deze past bij onze doelgroep. Dit doen we door mee te kijken op de groepen hoe de (persoonlijke) begeleiders aan het werk gaan. We hebben veel verschillende cliënten, van licht verstandelijk beperkt tot ernstig meervoudig beperkt. Het is belangrijk dat er duidelijk beeld is van het zorgen en verzorgen zodat we de juiste kandidaat binnenhalen. Het is een flinke uitdaging én wij zijn er helemaal klaar voor.”

Meer weten? Ga naar Werken in de zorg in regio Zuidwest-Nederland en/of bezoek onze informatiebijeenkomst op 7 of 22 maart