Themadag: Bewegen bij mensen met EMB

Bewegen is gezond! En dat is zeker het geval voor personen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Het is goed voor de alertheid, fysieke fitheid en hun motorisch functioneren. En het is goed tegen gedrags- en slaapproblemen. 

Maar bewegen is voor veel mensen met EMB niet vanzelfsprekend. Daarom organiseert expertisecentrum EMB Multiplus (onze Belgische samenwerkingspartner) op 17 oktober 2019 in Mechelen (België) een themadag.

De themadag heeft als onderwerp: motorische activering van personen met diep verstandelijke en ernstige meervoudige beperkingen. Leontien Bossink heeft hier wetenschappelijk onderzoek over gepubliceerd. En mede daardoor spreekt ze ook op dit evenement. Deze dag is voor ouders, familieleden en professionals die personen met EMB dagelijks ondersteunen.

Lees meer over de themadag

Samenwerking met MultiPlus

We brengen dit onder de aandacht, omdat we kennis uitwisselen met MultiPlus. Zij maken wetenschappelijk onderzoek toepasbaar voor de praktijk. En omgekeerd vertalen zij zorgvragen uit de praktijk weer naar onderzoek. Net als wij dat doen. 

Trainingsaanbod

Net als ons eigen expertisecentrum EMB bieden onze collega’s van Multiplus ook verschillende trainingen aan. Als je daar meer informatie over wilt, kun je kijken op www.multiplus.be.

Meer weten?

Wil je meer weten over wetenschappelijk onderzoek over mensen met EMB? Of wat wij doen bij het expertisecentrum EMB? Mail dan naar expertisecentrumemb@sheerenloo.nl.

Wil je meer weten over (wetenschappelijk) onderzoek van ’s Heeren Loo? Dan kun je contact opnemen met Bas Bijl via bas.bijl@sheerenloo.nl.

Gerelateerde items

Terug naar boven