Toekomstig wandelpark op Het Westerhonk

De jongens en meiden van Duinboerderij Willemshoeve, Terrein & Groen en de Schaapschuur maken de groene zone van de Madeweg tot en met Samen steeds groener. Ook nu steken ze weer de handen uit de mouwen in het toekomstige wandelpark. In de winterzon plaatsen zij alvast stenen trappen naar drie uitkijkpunten waar je straks op een bankje kunt genieten van de prachtige omgeving.


Dit “park” op het woonzorgpark kun je straks over een wildrooster van twee kanten ingaan. Via het schelpenpad aan de Vijverweg en tegenover het Cruyff Court aan de Tuinlaan. Daar heten jeneverbessen als poortwachters, aan beide zijden van het zelfgemaakte hek door vrijwilliger Jaap, je welkom. Hier begrazen nu schapen de ruige omgeving. Over vier weken worden zij vervangen door geiten, want dan bevallen deze schapen van de eerste lammetjes. 

Het voorjaar is het moment om gras in te zaaien. Dan worden de wandelpaden na de reguliere maairondes pas goed zichtbaar, maar ook een paar evenementenplekken. Wat leuk om hier in het groen bijvoorbeeld een zomerfeestactiviteit te kunnen organiseren of de Kerstmarkt! Wist je dat onder de grootste open plek een kelder ligt? Die kunnen we gebruiken voor “onze” vleermuizen, als de provincie bepaalt dat we na de sloop van enkele gebouwen hen een ander onderkomen moeten bieden!

Aan de kant van de Vijverweg is ook een natuurvriendelijke oever aangelegd. Dit is een fijne vispaarplek want het ondiepe water is warmer en daardoor goed om kuit te schieten. Er zijn rietzones aangelegd en op de steile wanden kan de ijsvogel bijvoorbeeld een nestje bouwen. Bovenop, precies in het midden van Het Westerhonk, staat een grote centrumsteen. Deze steen is afkomstig uit de Alpen en is ons geschonken. Gaaf dat je in deze steen fossielen uit de zee ziet. Dit betekent dat ooit de steen omhoog is gedrukt van zeeniveau naar zo’n 2.000 meter hoogte...

Wat een weelde! We kijken uit naar het voorjaar, als het gras groeit, de bloemenzee bloeit, de boomcirkels van lindes en appelbomen groen kleuren en het eikenbosje wat schaduw biedt. #mooiwerk #duurzaam

Gerelateerde items

Terug naar boven