RobinsFest: uniek online festival over leervaardigheden op 30 januari 2024

Op 30 januari 2024 organiseren 's Heeren Loo en Mediaheads.nl een uniek online festival: 'RobinsFest. Tijdens RobinsFest duiken we in een aantal innovaties die gericht zijn op het verbeteren van executieve functies (vaardigheden om beter te kunnen leren) van kinderen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Met in de hoofdrol: RobinsWereld, de eerste educatieve game die speciaal ontwikkeld is voor deze doelgroep.

SAVE THE DATE | 30 JANUARI 2024 | 20:00 tot 21:15 UUR | ONLINE

Marja Eding, gz-psycholoog bij ’s Heeren Loo: “Tijdens het online festival kunnen professionals op een ludieke en interactieve wijze kennismaken met de serious game Robins Wereld en andere spelvormen en innovaties die gericht zijn op het vergroten van het leerpotentieel van kinderen met een verstandelijke beperking. Uit eigen praktijkonderzoek blijkt dat Robins Wereld helpend kan zijn om kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking effectiever te laten leren. En zo zijn er nog veel andere innovaties waarmee we deze doelgroep verder kunnen helpen. Op ons online festival schenken we hier aandacht aan en gaan we hierover in gesprek met professionals.”

Voor wie?

RobinsFest is voor alle zorgprofessionals, speciaal onderwijsmedewerkers en (persoonlijk) begeleiders die werken met kinderen met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking.

Wat kun je verwachten?

  • Een unieke en interactieve festivalervaring.
  • Interessante informatie over de meerwaarde van het spelen van de serious game Robins Wereld en andere interessante innovaties.
  • Inspirerende sprekers delen hun visie op inclusief leren en zorg.
  • Een interactieve virtuele markt met marktkraampjes over VR & zorg, EF-spelvormen, de nieuwe Cube en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden

Toegang tot het festival is gratis. Wel is aanmelden noodzakelijk. Er zijn een beperkt aantal festivalkaarten beschikbaar. https://brnw.ch/21wFpJj

Gerelateerde items