Vaccinatie cliënten ’s Heeren Loo begint maandag

’s Heeren Loo begint maandag 18 januari met het vaccineren van de meest kwetsbare cliënten op de woonzorgparken tegen het coronavirus. Daarvoor is dinsdagavond toestemming gegeven door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Minister Hugo de Jonge kondigde de start van de vaccinatie van cliënten in de gehandicaptenzorg en ouderenzorg dinsdagavond aan tijdens de persconferentie waarin de verlenging van de lockdown werd aangekondigd.

’s Heeren Loo is blij met deze ontwikkeling’, zegt Ageeth Ouwehand namens de raad van bestuur. 'Dit is een eerste stap naar verbetering van de situatie voor onze cliënten, hun verwanten en medewerkers. Vaccinatie is van groot belang om onze kwetsbare cliënten en onze zorgmedewerkers te beschermen tegen het virus.'

Aanpassingen vaccinatiestrategie

Tegelijk is het aantal beschikbare vaccinaties in Nederland nog beperkt en zijn er vorige week door de overheid een aantal aanpassingen in de vaccinatiestrategie gedaan. Nieuw is dat nieuwe leveringen van het BioNTech/Pfizer-vaccin nu bestemd zijn voor cliënten die in de ouderenzorg of gehandicaptenzorg wonen in een van de instellingen.

Eerst zijn nu de cliënten van de woonzorgparken aan de beurt, daarna wordt de inentingscampagne langzaam uitgebreid naar cliënten die elders wonen. Dan kunnen ook andere vaccins worden gebruikt.

Informatie voor cliënten en verwanten

Cliënten en verwanten worden vanaf morgen geïnformeerd over wat de laatste ontwikkelingen concreet voor hen betekenen.

Persvragen

Nanda Troost, perswoordvoerder 
nanda.troost@sheerenloo.nl

06 - 13 90 88 50

Lees ook het bericht in de Stentor

Gerelateerde items

Terug naar boven