Veel Afro-haarproducten gedoneerd na Facebookbericht

Ieder kapsel is anders en vraagt om andere verzorgingsproducten. Wanneer je op een woongroep samenwoont met mensen van verschillende nationaliteiten is het best lastig om iedereen te voorzien van precies het juiste product. Dat weten de bewoners van locatie Driehuis maar al te goed. Vooral haarproducten voor donker haar (Afro-kapsels en krullen) zijn vaak erg duur. Persoonlijk begeleider Naomi plaatste daarom een oproep op Facebook.

Duizenden likes en dozen vol spullen

Naomi: “Mijn Facebookbericht was een vraag of er misschien mensen waren die na een grote corona-schoonmaak haarproducten over hadden. En of ze ervoor open stonden dit aan de jongeren op mijn groep te doneren. De hoeveelheid reacties die ik op mijn post ontving had ik echt niet durven dromen: duizenden likes, reacties en prive-berichten.

De volgende dag en de dagen erna begonnen de dozen binnen te komen. Met haarproducten, douchegel, deodorant, nagellak, parfums, maskers, sieraden.... je kunt het zo gek niet bedenken. Voor de jongeren leek het wel of Kerst en hun verjaardag op een 1 dag vielen en dan nog veel leuker. We bleven maar dozen openmaken. En tot de dag van vandaag blijven ze binnenkomen. Er werden genoeg spullen gestuurd om iedereen op de groep blij te maken. Voor alle verschillende haartypes was er wel iets, zowel voor de jongens als de meiden. En zelfs voor jongeren op de andere groepen.”

Lieve briefjes

"Het is mooi en ontroerend om te zien dat in deze tijd van afstand en verdeeldheid mensen de tijd nemen om iets bijzonders te doen. In de meeste dozen zaten er ook lieve briefjes en kaartjes die de jongeren op de groep aan elkaar gingen voorlezen. Ze waren erg onder de indruk van het feit dat wildvreemde mensen zoiets liefs voor  hen deden. Zo zijn de jongeren zelfs uitgenodigd een training te volgen over hoe ze het best om kunnen gaan met hun haar. Binnen veel culturen is ‘het doen van je haar’ een familie-aangelegenheid. Nu hebben veel van de jongeren niet de mogelijkheid om dit thuis of door familie te laten doen. Daardoor zit de begeleiding soms ook letterlijk met de handen in hun haar, niet wetende wat het precies nodig heeft. Het mooie is dat een paar begeleiders nu ook de mogelijkheid vanuit ‘s Heeren Loo krijgt de training te volgen. Zo kunnen ze voortaan de jongeren die daar behoefte aan hebben toch ondersteunen in de verzorging van hun haar."

Gerelateerde items

Terug naar boven