“Veel pareltjes kleuren mijn dag”

“Veel pareltjes kleuren mijn dag”

“Wat ben ik trots. Op ieders inzet bij ’s Heeren Loo. En dat ik mag bijdragen aan het mooie werk voor een goed leven voor cliënten in Monster en de buitenlocaties.” Josephine is sinds half juni tijdelijk de directeur in deze regio en vertelt er met passie over. “Mijn eerste ervaringen zijn overweldigend. Vriendelijk, gemotiveerd, betrokken, bekwaam, loyaal, flexibel, informeel, groen, groot en prachtig, zijn woorden die daarbij passen. Vele pareltjes kleuren steeds opnieuw mijn dag.

Begeleider Steven en de jongens en meiden van Duinboerderij De Willemshoeve zag ik stralen bij de Hollandse landgeiten en schapen in de duinen van Kijkduin. Zij zorgen voor deze dieren én ieders veiligheid tegen de zee-invloeden. Ik sprak medewerkers van het Hoogheemraadschap van Delfland, Zuid-Hollandse Landschap, Grazend populair, vrijwilligers en cliënten. Gaaf dat de tv-opname werd uitgezonden door Omroep West, WOS en zelfs het journaal op NPO1!

Het lijkt misschien vreemd, maar al in juli start de voorbereiding voor het jaarplan van het volgende jaar. Wat helpt cliënten, verwanten en medewerkers voor de beste zorg in 2020? We hebben de Regiocliëntenraad en de Ondernemingsraad om input gevraagd. Samen met managers en stafcollega’s verkennen we de koers en stellen we prioriteiten, want we kunnen niet alles tegelijk doen. 

Ja, het klopt dat ik veel ‘zit en vergader’. In mijn pauzes kom ik dan ook graag in beweging. Het heerlijke aanbod in Samen wissel ik af met een powerwalk. Even langs de Spar voor een handzame ‘wandellunch’ en weer door in dit geweldige rustige eco-gebied. Best blij ben ik overigens, als ik dan op mijn telefoon zie dat ik 1,7 km heb gelopen… Wat een werkplek, puur genieten. Genieten doe ik trouwens ook als de kar van De Koekenbakkers of Belevingstuin De Bosroos voorbij komt. Fantastisch hoe onze cliënten hun waar aanprijzen en verkopen! 

Elke week bezoek ik met een manager enkele zorglocaties om te zien en horen wat er leeft, wat goed gaat en beter kan. Ik mocht in de keuken kijken bij woningen met ouder wordende cliënten. Ik zag dat collega’s in een hecht team met elkaar samenwerken. Een vaste groep ouderen wordt begeleid bij zowel wonen als zinvolle dagbesteding, passend bij de rust en structuur die zij nodig hebben. Prachtig om te zien dat zij daar tot het einde van hun leven kunnen blijven met de deskundigheid voor complexe zorg en palliatieve zorg om zich heen, ook bij dementie, epilepsie en andere ongemakken. We hebben zelfs een woning aan de Schelpendaal met een intensief zorgbed, voor zorg en begeleiding bij de laatste levensfase of een revalidatieperiode na een operatie. Zoek je zo’n uitdagende baan in de zorg voor ouderen, maar geheel anders dan in een ziekenhuis of verpleegtehuis? Werk je liever met jongeren of mensen met een ernstig meervoudige beperking? Of kies jij juist voor zeer intensieve begeleiding van mensen die zijn vastgelopen in hun dagelijkse leven? Kom helpen op jouw manier: zó uniek en zó bijzonder. Kijk eens op www.sheerenloo.nl/hetwesterhonk en www.sheerenloo.nl/vacatures!”

Josephine Colijn, regiodirecteur a.i. bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk

Gerelateerde items

Terug naar boven