Blijven verbeteren

In maart is sheerenloo.nl op onderdelen verbeterd. Hier lees je wat is verbeterd en wat we nog meer willen verbeteren dit jaar. 

Sinds maandag 14 januari heeft 's Heeren Loo een nieuwe website. Aan het bouwen van de nieuwe website is veel werk voorafgegaan. Samen met cliënten en hun verwanten hebben we uitgebreid onderzoek gedaan. Niet alleen op het gebied van uiterlijk en functionaliteit. Maar ook op het gebied van aanspreekvorm, tekst en beeld. 

Alleen zijn we nooit klaar met de website. We willen steeds blijven onderzoeken hoe we de bezoekers met onze website nog beter kunnen helpen. En we zijn blij met de opmerkingen en suggesties die we krijgen. Dit helpt ons om te kiezen wat we gaan verbeteren aan sheerenloo.nl.

De verbeteringen op een rijtje

 • Bij alle locaties van 's Heeren Loo staan op de website bovenaan het adres en de contactmogelijkheden. Alleen was deze praktisch informatie niet zichtbaar bij locaties waar nog geen grote foto bovenaan de pagina stond als je de pagina bekeek op een desktop computer of laptop. 

  Nu tonen we bovenaan altijd een grote foto waardoor het groene blokje 'Praktisch informatie' altijd zichtbaar. Zowel op een desktop computer, een laptop als op een mobiel. Ook is het nu mogelijk om een e-mailadres toe te voegen in het blokje 'Praktische informatie'.

  Zo was het eerst

  Zo is het nu

 • Als op de kaart meerdere locaties dichtbij elkaar staan, kon het gebeuren dat je een verkeerde locatie opende. Je wilt dan de pop-up die verschijnt kunnen sluiten. Dat kon eerder niet. 

  Nu staat er rechtsboven een kruisje zodat je de pop-up kunt sluiten waardoor je makkelijker de informatie van een andere locatie op de kaart kunt bekijken. 

  Zo was het eerst

  Zo is het nu

 • Op veel pagina's staan accordeons (zie screenshots hieronder). Iedere accordeon heeft een eigen webadres (URL) alleen werkte de link niet als je de link vanaf een andere pagina wilde openen. En het webadres had een nietszeggende titel zoals #accordeon-5612.

  Nu is het mogelijk om een link te maken naar iedere accordeon en nu staat in het webadres de titel van het kopje. Hierdoor is onze website beter te begrijpen voor zoekmachines zoals Google.

  Zo was het eerst 

  Zo is het nu

 • Soms verwijzen we voor meer informatie naar een andere website. Alleen was het visueel niet zichtbaar dat je naar een andere website ging als je de link opende. 

  Nu staat bij een linkje naar andere website een symbool zodat het duidelijker is dat je naar een andere website gaat en onze website verlaat. 

  Ook hebben we de afspraak gemaakt om linkjes naar andere websites niet meer in een nieuw venster te openen. Voor een bezoeker is het dan makkelijker om terug te keren naar onze website (met de terug-knop) en blijft het scherm rustig, in plaats van dat er meer vensters op het scherm komen.

  Zo was het eerst

  Zo is het nu

Andere verbeteringen

Naast de zichtbare verbeteringen, hebben we meer verbeterd zodat we de website beter kunnen beheren.

 • Zichtbaar waar bestanden zijn geplaatst op de website (zoals PDF's en afbeeldingen)
 • Export van locaties naar een Excel bestand is mogelijk
 • Wiki toegevoegd aan het Content Management Systeem voor handleidingen en instructies
 • Tag Manager geïnstalleerd op de acceptatie-omgeving zodat we beter kunnen testen

Ideeën voor verbeteringen

Heb jij een idee of suggestie voor de website? Laat het ons weten! 

Hieronder een aantal onderdelen die nu op onze wensenlijst staan.

 • Agenda
 • Zorgzoeker (interventies vinden op locatie, per doelgroep, leeftijd, werkwijze)
 • Routebeschrijving naar Google maps bij locaties
 • Locaties tonen als lijst (nu alleen bereikbaar via de kaart)
 • Verbeteren weergave van de zoekresultaten
 • Verbeteren cookiebeleid en cookie-instellingen
 • Verbeteren beheerrechten CMS (rechten en rollen)

Gerelateerde items

Terug naar boven