Verbinding en blije gezichten bij NLdoet activiteiten 's Heeren Loo

Verbinding en blije gezichten bij NLdoet activiteiten 's Heeren Loo

Op 10 en 11 maart deed ’s Heeren Loo met ruim 70 activiteiten mee aan NLdoet. NLdoet, georganiseerd door Het Oranje Fonds, zet vrijwilligerswerk in de spotlights. Iedereen kon deze dag het verschil maken. Ook bij Groot Emaus, het orthopedagogisch behandelcentrum van ’s Heeren Loo en op het zorgpark in Ermelo staken afgelopen weekend vele vrijwilligers hun handen uit de mouwen.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van veel sociaalmaatschappelijke organisaties. Ook bij ’s Heeren Loo kunnen we niet zonder onze vrijwilligers. Bij Groot Emaus werden picknickbanken en een loungebank in elkaar gezet, een tuin opgeknapt en ‘voorjaars klaar’ gemaakt en een ongebruikte ruimte omgetoverd als relaxruimte door de muren te voorzien van krijtverf en zachte kleuren. Alle activiteiten zorgden voor verbinding en blije gezichten. En een mooie kans om kennis te maken met vrijwilligerswerk, onze organisatie en onze cliënten.

Tussen alle vrijwilligers waren er ook maar liefst 17 medewerkers van de firma Wuestman (kantoor- en projectontwikkeling) uit Harderwijk om te helpen met de diverse klussen. Deze waren aan 's Heeren Loo gekoppeld door stichting Present Harderwijk, makelaars in vrijwilligers. Daarnaast hielpen meerdere cliënten en medewerkers mee. Alle vrijwilligers werden als bedankje getrakteerd op een heerlijke lunch.

Vrijwilligers spelen een grote rol in de belofte ‘goed leven voor cliënten’ van ’s Heeren Loo. Daarnaast dragen zij door hun inzet ook bij aan de beloften ‘mooi werk voor professionals’ en ‘duurzaam gezonde organisatie’. Vrijwillige inzet is een belangrijk onderdeel van de driehoek cliënt, verwant en zorg. Daar willen we alle vrijwilligers voor NLdoet dan ook hartelijk voor bedanken.

Meer weten over vrijwilligerswerk bij 's Heeren Loo?
Wil jij ook als vrijwilliger bijdragen aan een goed leven voor mensen met een beperking? Door bijvoorbeeld met hen te sporten, te shoppen of gewoon af en toe gezellig een kopje koffie te drinken? Er is heel veel mogelijk en we heten je bij ‘s Heeren Loo van harte welkom! Je leest er meer over op www.sheerenloo.nl/vrijwilligers