Visiteclowns op bezoek bij Nieuw Zeezicht

De VisiteClowns hebben zich gespecialiseerd in het spelen voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking. Ze zijn minimaal geschminkt zodat de mens achter de clown zichtbaar blijft. Ze maken contact met cliënten op een persoonlijke manier waardoor er een band ontstaat.

Individueel contact

Speciaal voor een verjaardag kwamen de clowns op bezoek bij Saturnus in Nieuw Zeezicht. Na een korte kennismaking op de groep als ‘gewone mensen’ kwamen de twee clowns een half uur later binnen op de groep. Na een grondige inspectie door de clowns van de deur en de ingang kwamen ze toch binnen. De jarige werd in het zonnetje gezet. Er werd heel rustig contact gemaakt en voor hem gezongen.

Tijdens het bezoek gingen de VisiteClowns alle cliënten langs en maakte ze contact op een hele individuele manier. Heel ontspannen en kijkend naar de reactie die de cliënten gaven en daar speelden ze op in. Bij de één werd een liedje gezongen, bij een ander die een bal vast hield gingen ze met de bal overgooien, weer een ander namen ze de geluiden over en werd er een soort van gesprekje gevoerd.

Waardevol

Het was een erg leuk bezoek. Ze clowns waren heel rustig maar zeker wel in voor gekkigheid Ze volgden precies wat er gebeurde op de groep. Heel individueel zochten ze per cliënt een ingang voor contact. Voor de cliënten was het een mooie manier om een connectie te maken. Het was een waardevol bezoek.

Wil je meer weten over de VisiteClowns en wat zij kunnen beteken? Kijk dan eens op hun website.

Gerelateerde items

Terug naar boven