Vrijheid om je werk te doen

Thijs Schepers, 24 jaar, heeft zijn passie gevonden op de woningen van ouderen met een beperking op Het Westerhonk. Hij werkt al ruim vijf jaar als flexer. Dit bevalt hem uitstekend door de vrijheid in zijn werk en de waardering van collega's en cliënten.

“Ik ben als stagiair, in mijn eerste jaar van mijn opleiding Maatschappelijk Zorg niveau 3, begonnen op Het Westerhonk. Tijdens mijn eindexamenjaar heb ik weer voor Het Westerhonk gekozen en heb ik negen maanden stagegelopen in De Boog én heb deze met succes afgerond. Meteen hierna vroeg het Flexbureau of ik interesse had als flexer, zodat mijn stagecontract kon worden omgezet naar een flex contract voor 28 uur per week. Ik werkte met heel veel plezier met mijn collega’s en het enthousiasme van de cliënten zorgde ervoor dat ik direct akkoord ging.

Ik werk graag de avonddiensten. Ik heb dan alle tijd voor mijn cliënten, omdat er in de avond meestal geen activiteiten zijn. Ik kan ze alle aandacht geven en ook rustig bekijken waar zij behoefte aan hebben. Sinds kort loop ik mee met de nachtdienst, om te kijken of ik dit leuk vind. Ik vind het ook erg interessant om bij de nachtzorg mee te lopen, bij deze diensten leer je een hele andere kant kennen van het woonzorgpark, de woning en de cliënt. Het werken van avond- en nachtdiensten past het best bij mij, want ik ben namelijk een nachtdier. Ik heb als flexer veel vrijheid om mijn eigen uren in te delen en de ruimte om een doelgroep echt te leren kennen. De mogelijkheid om dingen eigen te maken in mijn eigen tempo maakt mijn werk nog leuker.

Waardering zien en voelen

Mijn keuze om als flex medewerker aan de slag te gaan is omdat het Flexburau en de collega's op de woningen mij het gevoel geven dat ik het werk aan kan en dat ook potentie heb om me nog meer te ontwikkelen. Ik ben ontzettend blij met hun vertrouwen. Zo heb ik ook de kans gekregen om te kunnen leren en te kijken welke werkplekken er bij mij passen. Deze redenen zorgen ervoor dat ik met nog meer passie mijn werk kan doen.

Het werk heeft naast alle lichtpuntjes ook af en toe een donker randje wanneer ik afscheid moet nemen van een cliënt. Ondanks dat het een gegeven is wanneer je met ouderen werkt, raakt het me elke keer weer. Wat mij helpt is om langs te gaan wanneer de cliënt is opgebaard om persoonlijk afscheid te nemen. Ik vind dit niet eng maar het geeft mij juist rust om te zien hoe iemand er mooi opgemaakt en aangekleed bij ligt. Met een vredig gevoel zeg ik mijn vaarwel en richt al mijn positieve aandacht weer op mijn andere cliënten.

Wat mijn werk het mooiste maakt is de waardering die ik krijg van de cliënten. Dit zijn niet altijd gesproken woorden maar de herkenning en dankbaarheid is zichtbaar en voelbaar. Ik word hier gewoon vrolijk van en dat blije gevoel houd ik vast en dat zorgt er ook voor dat ik blijf werken op dit prachtige woonzorgpark.”

Wil je ook meer weten over flexwerk? Mail Flxbureau@sheerenloo.nl  of bel 08803-64064.  

Ben je benieuwd naar openstaande vacatures? Bekijk deze hier: Vacatures Het Westerhonk | 's Heeren Loo.