Wat een feest! John en Sjon zijn blij met de duo-fiets

Duimpje in de lucht aan de gulle giftgever! Op de foto zie je John en Sjon, twee bewoners van de Perenhout te Julianadorp, die net een spiksplinternieuwe duo-fiets in ontvangst hebben genomen. Wat een feest! Wie had ooit kunnen denken dat zij deze prachtige in ontvangst mogen nemen.

Een warm hart

Zorgbegeleider Fabienne: ‘Een duo-fiets is voor onze bewoners – allen volwassen mannen met een verstandelijke beperking – echt van meerwaarde. Naar buiten gaan en actief bewegen is voor hen niet vanzelfsprekend. Maar wel heel belangrijk. Sowieso is fietsen goed voor je gezondheid. Na een tochtje van een half uur, ben je weer helemaal fris en vrolijk. Wat ontzettend fijn dat we deze prijs hebben gewonnen. Een duo-fiets is prijzig en wordt vanuit de reguliere zorgbudgetten niet bekostigd. Fijn dat er mensen zijn met een warm hart voor onze doelgroep!’

Zelf bepalen 

Met een duo-fiets voor de deur, kunnen de bewoners er nu alle dagen op uit, met een begeleider, verwant of vrijwilliger. Om de omgeving te verkennen of om een boodschapje te doen. Wat maakt de tweezitter zo bijzonder? Bestuurder en bijrijder zitten naast elkaar, bepalen samen het tempo en trappen alle twee, onafhankelijk van elkaar. En terwijl de bijrijder aangeeft waar hij naartoe wil, stuurt de begeleider de duo-fiets erop af. Zo krijgen mensen, die zelf niet mobiel zijn, de mogelijkheid om te bepalen waar de reis naartoe gaat.

Ook doneren?

Je gift wordt ingezet voor een goed leven voor mensen met een beperking. Bijvoorbeeld om net als voor John en Sjon een duo-fiets aan te schaffen! Ook een tovertafel, een speeltuin of snoezelruimte zorgen voor plezier en ontspanning, maar kunnen niet vanuit de reguliere budgetten worden bekostigd. Help jij ons mee die wensen te realiseren? Je donatie is meer dan welkom.

Lees meer over doneren aan 's Heeren Loo

Laatste nieuws