"Wat zijn ze groot van dichtbij"

De vlag ging uit toen twee prachtige alpaca’s werden afgeleverd bij Parkboerderij De Hartenberg. Op de foto staat Roderick in het paarse shirt, die ook eventjes de kat uit de boom kijkt. Alpaca’s zijn schattig en aaibaar als je ze rustig benadert, maar ook best wel groot en schichtig.

Leon Borgers (activiteitenbegeleider): "Leuk he, die alpaca’s! Dankzij een gift hebben wij ze onlangs kunnen kopen. Inmiddels zijn onze cliënten al aardig aan de alpaca’s gewend en vinden ze het heerlijk om de dieren te voeren, borstelen en knuffelen. Twee keer in de week wandelen we met de dieren en de groep over het terrein langs alle woningen. Bewoners komen speciaal naar buiten om een knuffel te brengen of te halen. De dieren zijn echt een meerwaarde voor het hele terrein. Het verzorgen van dieren is verantwoordelijk werk en geeft veel voldoening. Bovendien is lekker bezig zijn in de buitenlucht gezond. Ongemerkt werken de cliënten zo aan een goede conditie, iets wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ik wil, ook namens alle cliënten van de Parkboerderij, de gulle giftgevers dan ook heel hartelijk bedanken voor deze prachtige bijdrage."

Parkboerderij De Hartenberg is een dagbestedingslocatie van 's Heeren Loo aan de Roeklaan te Wekerom. Het is een ruim opgezette boerderij die alle dagen van de week is geopend en vrij toegankelijk. Iedereen is welkom! Dagelijks werken zo’n 15 mensen met een verstandelijke beperking op deze locatie. Iedereen doet zijn best, op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. En dat is prima: de wereld wordt per slot van rekening mooier als elk mens mee mag doen. Op de locatie is genoeg te doen. Naast het verzorgen van de dieren, worden er in de kas planten gekweekt en kunnen cliënten het terrein onderhouden. Onder professionele begeleiding en in een gemoedelijke sfeer leren ze naast praktische ook sociale vaardigheden, zoals ‘hoe werk je plezierig samen’ en ‘hoe sta je bezoekers van de kinderboerderij te woord’.

Kortom; een plek die echt de moeite waard is om te bezoeken.