We behandelen steeds meer cliënten die wonen op een zorgboerderij

paard op een boerderij

De Coöperatie Boer en Zorg en 's Heeren Loo gaan samenwerken. Zodat cliënten die op een zorgboerderij wonen specialistische behandeling krijgen als ze die nodig hebben. Vanaf maandag 7 mei kunnen de zorgboerderijen van Boer en Zorg in Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland gebruik maken van de kennis en expertise van de ruim 800 behandelaren die werken voor 's Heeren Loo Advisium.

Elke cliënt vraagt om een specifieke aanpak

’s Heeren Loo bestaat al meer dan 125 jaar. Maar de zorgboerderijen hebben inmiddels ook al een lange historie. Deze kleinschalige zorgvoorzieningen passen perfect bij de huidige tijd waarin mensen met een (lichte) verstandelijke beperking zoveel mogelijk onderdeel uitmaken van de maatschappij. Een zorgboerderij is kleinschalig, persoonsgericht en brengt rust en structuur. Het aantal cliënten op zorgboerderijen nam dan ook sterk toe. Er wonen ruim 10.000 cliënten op ongeveer 1.100 zorgboerderijen in Nederland. En elke cliënt vraagt om een specifieke aanpak. Daarvoor kunnen de zorgboerderijen nu samenwerken met ’s Heeren Loo Advisium. De zorgzaamheid, het grote hart en het ondernemende karakter van de zorgboeren wordt hierdoor gecombineerd met de inhoudelijke kennis en expertise van ’s Heeren Loo Advisium over complexe zorgvragen van mensen met een verstandelijke beperking.

Zorgboerderij met behandeling

Veel mensen met een (lichte) verstandelijke beperking die op een zorgboerderij wonen, logeren of dagbesteding afnemen maken gebruik van een PGB zonder behandeling. Maar sommige cliënten met een complexe zorgvraag hebben ook behoefte aan behandeling. Daar kunnen zij via de Wlz beroep op doen en ’s Heeren Loo Advisium kan de Wlz-behandeling verlenen. Op deze manier combineren Boer en Zorg en ’s Heeren Loo Advisium het beste van de twee: wonen en werken op een rustige, kleinschalige zorgboerderij met gespecialiseerde behandeling. En blijven ze bovendien doen waar ze zelf goed in zijn.

Meer mogelijkheden

Maar er is meer mogelijk. Behalve behandeling wisselen we bijvoorbeeld ook kennis uit en geven we scholingen. En soms blijken cliënten voor wonen, logeren of dagbesteding zelfs meer op hun plek bij de zorgboerderij dan bij ’s Heeren Loo of andersom. Dan kijken we samen wat de beste plek is. Op die manier levert de samenwerking ook het meeste op voor de cliënten.


Foto (v.l.n.r.): Jan Fidder (bestuursvoorzitter ’s Heeren Loo), Inge de Vries (directeur-bestuurder Coöperatie Boer en Zorg) en Ellen Loohuis (eigenaar zorgboerderij Boerderijcampus)

Meer weten?

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen Boer en Zorg en ’s Heeren Loo Advisium? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden om te werken, wonen of logeren op een zorgboerderij? Neem dan contact op met ’s Heeren Loo op via 0800 – 3 555 555 of info@sheerenloo.nl of met Coöperatie Boer en Zorg via 0317 – 479 740 en info@boerenzorg.nl.

Gerelateerde items

Terug naar boven