We hebben de NPGZ-stimuleringsprijs 2019 gewonnen

We hebben de NPGZ-stimuleringsprijs 2019 gewonnen

De NPGZ-stimuleringsprijs van 10.000 euro gaat naar ’s Heeren Loo. We wonnen met het ‘Onderzoek naar en ontwikkeling van het Diagnostisch Instrument Adaptief gedrag’. Adaptieve vaardigheden zijn vaardigheden om ons praktisch staande te kunnen houden in de maatschappij, door bijvoorbeeld zelfzorg of omgaan met geld. En om een verstandelijke beperking te bepalen, worden deze adaptieve vaardigheden net zo belangrijk als bijvoorbeeld het IQ.

Vragenlijst ontwikkelen

Er bestaan in Nederland geen goede instrumenten om een betrouwbaar beeld van adaptieve vaardigheden te geven van personen met een verstandelijke beperking. Dit kan leiden tot over- en ondervraging, wat weer gedragsproblemen als gevolg kan hebben. De bestaande instrumenten om adaptieve vaardigheden te onderzoeken moeten worden gemoderniseerd. Onderzoekers van ’s Heeren Loo hebben een voorstel gedaan om het onderzoek naar en de ontwikkeling van een dergelijk nieuw instrument samen met professionals uit de praktijk. Met deze prijs kunnen we een start maken met het ontwikkelen van een geschikte vragenlijst!

Meer weten? 

Onze collega’s in Groningen gaan hier nu mee verder. Wil je daar meer over weten? Dan kun je contact opnemen met Hinke Drijver via hinke.drijver@sheerenloo.nl

Wil je meer weten over (wetenschappelijk) onderzoek van ’s Heeren Loo? Dan kun je contact opnemen met Bas Bijl via bas.bijl@sheerenloo.nl.

Bas Bijl

Bas Bijl
Bas Bijl houdt zich met deze onderwerpen bezig:
  • Bas Bijl
  • Kennisketens
  • Kennismanagement
  • N=1 onderzoek
  • Wetenschappelijk onderzoek

Gerelateerde items

Terug naar boven