Webinar: gehechtheid bij verandering

Als er een woord is dat we veel horen in de gehandicaptenzorg, dan is het wel hechting. Het bieden van een veilige en voorspelbare omgeving is extra belangrijk. Maar wat als die omgeving plotseling verandert? Wat betekent dit voor de cliënt en voor jou? En wat kun jij doen om het hechtingsproces te verbeteren?

In een interactieve webinar van ’s Heeren Loo en VU Amsterdam op dinsdag 6 oktober 2020 | 15.30 uur, krijg je antwoord op deze en andere vragen. Ook is er ruimte om direct jouw persoonlijke vragen te stellen aan de experts Mirjam Oosterman en Heleen de Ronde-Hakvoort. 

Mirjam is expert op het gebied van gehechtheid en veiligheid bij de VU Amsterdam. Heleen is senior begeleider bij ’s Heeren Loo. 

Ze bespreken samen met presentator Guido Uges de volgende onderwerpen:

  • Hechting: wat is het?
  • Hoe verloopt de hechtingsontwikkeling?
  • Wat kun jij zelf doen om het hechtingsproces te stimuleren?
  • Hoe zorg je voor jezelf als hulpverlener?

Het webinar is gericht op zorgprofessionals, studenten en vrijwilligers in de zorg. Maar ook als verwant van iemand met een beperking of als andere geïnteresseerde ben je van harte welkom.

Dit webinar is een initiatief van ’s Heeren Loo en de Vrije Universiteit Amsterdam. Deze organisaties werken samen in de Academische Werkplaats – ’s Heeren Loo VU.

Gerelateerde items

Terug naar boven