Webinar ‘Werk vanuit je talent: hoe ’s Heeren Loo het roer omgooit in het werven en bekwamen van zorgprofessionals’

Op 31 oktober (13.00 – 14.30 uur) organiseert ’s Heeren Loo een webinar om collega-zorgorganisaties, opleiders en andere geïnteresseerden mee te nemen in onze vernieuwende manier van werven en flexibel leren en ontwikkelen. We vertellen over de stappen die we al gezet hebben, maar ook over wat ons nog te doen staat en de uitdagingen die we tegenkomen. We willen zoveel mogelijk met alle betrokken spelers in de sector samen optrekken in deze ontwikkelingen. Deelnemers ontvangen daarom handvatten om zelf ook de eerste stappen te zetten. Interesse? Je kunt je hier inschrijven.

De kern: focus vooral op talent

Deze zomer koos 's Heeren Loo voor een nieuwe manier van werven. Met de focus vooral op talent, in plaats van alleen op diploma's. Dat klinkt misschien alsof we zomaar iedereen aannemen, maar dat is natuurlijk niet het geval. Wat we bedoelen is vooral dit: de zorg draait om mensen. Oók als het over onze collega's gaat.
Het is belangrijk dat medewerkers de kennis & vaardigheden hebben, die aansluiten bij hun werklocatie. Maar ook dat zij de persoonlijke eigenschappen bezitten om van waarde te zijn voor cliënten. We leren een potentiële collega graag eerst kennen en willen niet alleen op een diploma baseren of we iemand aannemen. Want een diploma (alleen) geeft niet aan wat iemand kan of nog moet bijleren om cliënten te begeleiden. Dat verschilt per persoon.

Kwaliteit voorop en individueel maatwerk

Kwaliteit van zorg is ons uitgangspunt. In de huidige arbeidsmarkt vraagt dat om een creatieve én persoonlijke aanpak van werving. Met een individuele route naar de juiste kennis & ervaring als die er nog niet is. Als iemand interesse heeft in werken bij ’s Heeren Loo, gaat een van de recruiters met diegene in gesprek. 'Hoe kom je tot je recht?' is daarbij de belangrijkste vraag.
De weg daarnaartoe wordt vervolgens samen uitgestippeld: soms is er nog een opleiding, relevante training, of één of meer certificaten nodig. Óf je kan gelijk aan de slag; dat kan als begeleider in opleiding of als aspirant. Je werkt altijd in een team met collega’s die bekwaam zijn en als je nog in opleiding bent krijg je altijd begeleiding. We zoeken en vinden de mogelijkheden die passen, met een goed leven voor cliënten én mooi werk voor ogen.