Week van Autisme: Hoe help jij mensen met autisme verder?

Van 27 maart tot 4 april is het Autismeweek. Deze keer met het thema Beweging. Wat is autisme? En hoe kan je mensen met autisme verder helpen?

Autisme spectrum stoornis

Autisme is een ander woord voor autisme spectrum stoornis (ASS). Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Zij zien de wereld veel meer in losse deeltjes dan anderen. Met autisme word je geboren en is voor iedereen anders. Sommige mensen met autisme zijn erg in zichzelf gekeerd. Anderen zoeken actief contact.

Autisme wordt door de buitenwereld van stereotype neergezet. Maar is het misschien ook meer dan dat? Ervaringsdeskundigen van ’s Heeren Loo laten in de video hieronder een voorbeeld van autisme zien.

Meer leren over autisme

Binnen ’s Heeren Loo worden verschillende leeractiviteiten over autisme aangeboden vanuit de ’s Heeren Loo Academie. Zodat we groeien in de kennis die we hebben en cliënten verder kunnen helpen.

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft tijdens de autismeweek verschillende online activiteiten georganiseerd. Met onder andere een online lezing, een symposium met als thema ‘Autisme en beweging’ en een wandeltocht.

Meer weten? 

Lees dan de informatie over autisme vind je op onze website.

Wil je meer weten over de autismeweek en de geplande activiteiten? Ga dan naar autismefonds.nl/autismeweek. Of bekijk de nieuwsbrief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Gerelateerde items

Terug naar boven