“Weggooien kan altijd nog”

Met zoveel verschillende panden, komt het wel eens voor dat er verhuisd wordt. En dan blijven er soms spullen over. Zonde om weg te gooien! Gelukkig hebben we ​collega Henk. Hij zoekt een goede bestemming voor overgebleven spullen.

Henk Lensink werkt al jaren bij ’s Heeren Loo en begon in de jaren ’70 als groepsleider van moeilijk opvoedbare jongeren. Tegenwoordig werkt hij op de afdeling Vastgoed en is hij verantwoordelijk voor de gebouwen en materialen van een deel van de organisatie. Op een gegeven moment kwam er een aggregaat voorbij. Hij functioneerde nog wel, maar werd niet meer ingezet als noodstroomvoorziening voor het woonzorgpark. Henk: “Ik heb rondgevraagd wie belangstelling had voor het apparaat. Dorcas (een organisatie die mensen in nood helpt) bleek wel interesse te hebben. Dorcas heb ik leren kennen via de kerk en mijn vrouw werkte bij het Dorcas-depot in Aalten. Ik hoorde van haar allerlei verhalen over het goede werk dat Dorcas doet.”

De verhuizing van het aggregaat kostte de nodige moeite. De gevel van het gebouw waar het stond, moest worden verwijderd. Dit bracht de nodige kosten met zich mee. Henk: "Het is dan mooi om te merken dat andere bedrijven, die betrokken waren bij het verwijderen van de gevel en de opslag van het aggregaat, ook hun steentje willen bijdragen. Toen zij hoorden waarvoor het apparaat bestemd was, hebben ze de prijs van de offerte verlaagd."

Dorcas zelf vindt het een van de meest bijzondere voorwerpen die ze ooit hebben gekregen. Via een veiling, waar de organisatie waardevolle spullen verkoopt, heeft het aggregaat meer dan 10.000 euro opgeleverd. Dat geld gaat naar mensen in nood.

Henk is blij dat het aggregaat via de Dorcas Veiling is verkocht. "Het is mooi als je als organisaties iets voor elkaar kunt betekenen. Ik zoek daarom altijd naar verbinding met plaatselijke en landelijke partijen. Het is fijn als een ander wat met de spullen kan en het is nog duurzaam ook. Weggooien kan altijd nog."