Werkbezoek B&W; samenwerken aan een inclusieve gemeente Den Helder

Burgemeester en wethouders van gemeente Den Helder brachten dinsdag 5 september een bezoek aan 's Heeren Loo in Julianadorp. Het bezoek stond in het teken van kennismaken en delen van ontwikkelingen en uitdagingen in de gehandicaptenzorg.

Warm ontvangst op woningen

De bezoekers maakten ook kennis met cliënten en begeleiders van Kersenhout 10/12. Bart vertelde enthousiast over de verhuizing van oudbouw naar nieuwbouw. “Bij de geschakelde woning staat de tussendeur altijd open. Zo kunnen cliënten die soms al meer dan 50 jaar bij elkaar in een woning wonen, elkaar opzoeken.” ‘Burgemeester van Kersenhout’ Koos geniet nog na van het fotomoment met burgemeester Jan de Boer.

Op Notenhout 23 liet Claudia met 'bimmen’ wethouder Peter van Diepen ervaren hoe zij contact maakt met cliënten met een ernstig meervoudige beperking met doofblindheid. Met behulp van een bal maakte zij muziek ritmisch voelbaar op het lijf. Deze methode maakte veel indruk op alle bezoekers. “De wijze waarop contact wordt gemaakt en ontspanning wordt geboden aan mensen die naar binnen gekeerd zijn, lijkt wel op een dans.”

Intensievere samenwerking

Tijdens de gesprekken bleek dat wij veel raakvlakken hebben. Met thema's als inclusie, vastgoed en arbeidsvermogen vinden wij elkaar. Met dit werkbezoek is een mooie stap naar een intensievere samenwerking gezet. Afgesproken is dat we structureel met elkaar in contact blijven voor een meer inclusieve samenleving in gemeente Den Helder.