Werkbezoek uit Curaçao op Het Westerhonk

Een delegatie van de Stichting Gehandicapten- en Revalidatiezorg (SGR-groep) uit Curaçao bracht een werkbezoek aan Het Westerhonk. Carlanne Emerenciana (Algemeen Directeur), Susy Molina (Zorg Manager Fundashon Verriet), Beyli Alvarez (PR Communicatie Medewerker) en Hubert Isenia (Bedrijfsleider Zorgboerderij) kwamen naar Nederland om van ons te leren en willen graag samenwerken met zorgaanbieders in Nederland.

Allereerst werden zij hartelijk ontvangen bij onze dagbesteding Het Kompas in Wateringen. Zij waren onder de indruk van de verschillende werkzaamheden die de cliënten deden en hoe aangesloten werd bij hun competenties. Hier wordt met passie gewerkt aan opdrachten van klanten uit onze regio. Hun bezoek werd voortgezet op ons woonzorgpark. In restaurant Samen kregen zij uitleg over de begeleiding die cliënten verder helpen in het zoveel mogelijk zelfstandig uitvoeren van hun werk in de keuken, bij de kassa, in de zalen enzovoort. Natuurlijk was dit onder het genot van een lekker kopje koffie en ook de koekjes van onze Koekenbakker vielen bijzonder in de smaak.

Er volgde een leuk gesprek tijdens de wandeling over het park. We spraken over de zorg die wij leveren, de verschillende doelgroepen, woningen en dagbestedingslocaties en methodieken. Ondertussen keken ze hun ogen uit in de mooie natuur. Ze weten nu hoe het groen voor het grootste gedeelte wordt onderhouden door onze eigen cliënten, hoe het geitenproject in de duinen vanuit de Willemshoeve samen met het Hoogheemraadschap van Delfland wordt georganiseerd enzovoort.

We kregen complimenten voor het inkijkje in onze wereld. We voelden ons trots op onze mooie regio en wat is het toch leuk om alles te laten zien en te vertellen aan anderen. Eigenlijk is een middag daarvoor veel te kort. Uiteraard blijven we contact houden met onze nieuwe vrienden uit Curaçao.

Foto: Regiodirecteur Colette van Driel, manager zorg Tara van den Berg, gedragswetenschapper Erwin Prikker, ambulant begeleider Krista Kleefman en beleidsmedewerker Frans Raphet Meeng.

Gerelateerde items

Terug naar boven