Nieuwe podcast: Werken en leren in de gehandicaptenzorg

In de nieuwe podcast Werken en leren bij 's Heeren Loo vertellen Kees, Sanne, Justus en Angeline ieder vanuit hun eigen leertraject en persoonlijke ervaringen hun verhaal. Waarom hebben ze specifiek voor de gehandicaptenzorg gekozen? Hoe zijn ze bij 's Heeren Loo terechtgekomen en hoe ervaren ze de combinatie van werken en leren in de praktijk met mensen met een beperking. En wat zijn hun dromen voor de toekomst?

Zo vertelt Angeline dat ze vroeger al met haar moeder, die vanaf haar 18e bij 's Heeren Loo werkzaam is, meeging om te helpen. Haar wens is om zelfstandig cliënten te begeleiden en een verantwoordelijke dienst te kunnen draaien. Daarvoor volgt ze de opleiding Verpleegkunde BBL (niveau 4). Ze heeft gekozen voor een contract waar ze per week 24 uur werkt en vier uur school volgt, zodat ze daarnaast nog voldoende tijd heeft voor haar opdrachten. Ook vertelt ze over haar toekomstplannen, waarin ze op zoek is hoe ze zich nog verder kan ontwikkelen.

Met deze serie willen we iedereen van jong tot oud, informeren over de mogelijkheden die er zijn bij 's Heeren Loo. De podcast wordt gepresenteerd door Lisette Peschier, Specialist Praktijkleren bij ’s Heeren Loo. Haar perspectief op een ‘leven lang leren en ontwikkelen’ start vanuit de intrinsieke motivatie van de medewerker waarin de leervraag centraal staat. Waarbij we uitgaan van eigen talent, competentie en ervaring. Iedereen ontwikkelt zich op zijn eigen manier en via zijn eigen route.

Gerelateerde items

Terug naar boven