“Wij leren klein te kijken en richten ons daarop, niet op het gedrag. Dat is in dit werk heel belangrijk.”

“De cliënten van ‘61’ hebben mijn hart gestolen,” begint Chantal Terburg, persoonlijk begeleider van cliënten met Moeilijk Verstaanbaar Gedrag (MVG). “Dit is een heel bijzondere groep mensen. Ja, er zijn moeilijke momenten, maar de liefde en band die je ervoor terugkrijgt, is het meer dan waard.”

Thuishoren

Chantal werkt nu zo'n negen jaar bij 's Heeren Loo, maar is er zo'n 1,5 jaar tussenuit geweest. “Ik was nog zoekende en dacht dat ik klaar was met de zorg. Ik wilde iets anders proberen. Nu weet ik dat een kantoorbaan niet bij mij past. Ik miste de cliënten te erg, daar lag ik 's nachts zelfs wakker van,” vertelt Chantal. Ze ging dus terug naar waar ze vandaan kwam. Op nummer 61 trof ze haar cliënten weer en wist gelijk dat ze hier thuishoorde.

Jezelf zijn

“Structuur en een dagprogramma is het belangrijkste in de zorg voor MVG-cliënten. Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt. Dat is ook iets wat wij afspreken binnen het team. We houden ons aan het dagprogramma. Dat biedt onze cliënten houvast en duidelijkheid. Hierdoor kunnen we moeilijk gedrag zoveel mogelijk voorkomen. Cliënten mogen bij ons ook altijd zichzelf zijn. Het is oké om blij of soms boos te zijn.”

Je neemt jezelf mee

Werken met MVG-cliënten betekent dat je over een gezonde dosis zelfreflectie moet beschikken: “Cliënten zijn jouw spiegel. Je neemt altijd jezelf mee als je aan het werk bent en daar reageren zij op. Het mooie daarvan is dat je jezelf blijft ontwikkelen als professional. Je blijft leren,” vertelt Chantal. Eigenschappen als lef, humor, doorzettingsvermogen, kunnen relativeren en liefde kunnen geven, heb je volgens Chantal ook nodig om de beste zorg aan deze cliënten te bieden. “Je kunt heel veel leren, maar het moet ook in je zitten.”

Het ‘normale’ leven

Binnen 's Heeren Loo wordt gewerkt met de methodiek ‘Triple-C'. Triple-C staat voor Cliënt-Competentie-Coach en is een behandelmodel dat uitgaat van de menselijke behoeften. De focus wordt niet op het moeilijke gedrag gelegd. Maar er wordt juist gekeken naar hoe iemand met moeilijk verstaanbaar gedrag zoveel mogelijk zijn normale leven kan oppakken. “We bieden cliënten het ‘normale’ leven. De Triple-C methodiek was een eyeopener voor mij. Hiermee verbeter je de kwaliteit van het leven aanzienlijk,” vertelt Chantal. “Door deze methode toe te passen, zie je een wereld van verschil bij cliënten. Dat levert mooie ervaringen op.”

Klein kijken

Als buitenstaander zie je vaak alleen het moeilijk gedrag van MVG-cliënten. Chantal en haar collega's leren het juist anders aan te pakken: “wat voor ons iets heel kleins is, is voor onze cliënten heel groot. We spreken bijvoorbeeld in het dagprogramma af dat een cliënt vandaag de tafel schoonmaakt. Als hij of zij dan de tafel met één veeg met het doekje schoonmaakt, juichen we dat toe. Goed gedaan. Wij leren klein te kijken en richten ons daarop, niet op het gedrag. Dat is in dit werk heel belangrijk,” legt Chantal uit.

Veilig gevoel door collega's

“Collega's zijn belangrijk voor mij. Wij helpen elkaar. Het is wel nodig om open en eerlijk te zijn. Je moet feedback kunnen geven en ontvangen. Daar wordt het zo'n hecht team van. Het werk kan soms spannend zijn. Je moet durven aangeven bij je collega's wat je voelt. Dan kun je elkaar namelijk geven wat je nodig hebt. Bij ons is er ook een goede balans tussen mannen en vrouwen. Je hebt beiden nodig. We vullen elkaar aan. Als een team hecht is, heeft dat ook zijn weerslag op de groep. Bij ‘61’ staan we voor elkaar klaar. Dat geeft een veilig gevoel,” vertelt Chantal vol trots.

Gunnen

“Je kunt zoveel bereiken met deze groep. Samen zorgen we ervoor dat iedere dienst een feestje wordt. Juist door het complexe gedrag bouw je zo'n intensieve relatie op. Ik gun iedereen die ervaring,” zegt Chantal met een lach op haar gezicht.

Goed leven en mooi werk

’s Heeren Loo staat voor goed leven voor cliënten en mooi werk voor professionals. Wil jij ook zulk mooi werk doen als Chantal? Bel, mail of stuur een Whatsappje naar recruiter Esther Vreman: 06 – 51 35 48 81, esther.vreman@sheerenloo.nl Of kijk op onze vacature website. Spreekt dit verhaal je aan? Onze medewerkers van Zorgbemiddeling vertellen je graag meer over onze ondersteuning. Bel 0800 – 355 55 55 of mail naar zorgbemiddeling.zon@sheerenloo.nl.