Wilde Beestenpad feestelijk geopend

Een boel kinderen met kleurrijke zelfgemaakte hoedjes en verrekijkers struinden over het terrein van ’s Heeren Loo, hard op weg om echte ontdekkingsreizigers te worden. Onder leiding van Team Sportservice en JCI ’t Nieuwediep werd het Wilde Beestenpad feestelijk geopend. Op het Wilde Beestenpad leer je over planten, dieren, en word je aangemoedigd extra te bewegen.

Het initiatief voor het Wilde Beestenpad wordt gedeeld door JCI ’t Nieuwediep, ’s Heeren Loo, en JOGG-regisseur Jessica Glasbergen van Team Sportservice. “Het was echt genieten”, vertelt JOGG-regisseur Jessica Glasbergen over de opening. “Ik heb alleen maar lachende gezichtjes en blije hoofdjes gezien.” Als JOGG-regisseur bij Team Sportservice zet Glasbergen zich in voor een gezonde levensstijl voor de jeugd van de gemeente. Het Wilde Beestenpad sluit hier naadloos bij aan. Deelnemers worden aangemoedigd hun hersens te laten kraken en hun kennis over de natuur te testen, en tijdens de wandeling over het pad kunnen de deelnemers sportieve oefeningen doen.

De opening van het pad was een feestelijke bedoening. Peter Droog, regiodirecteur van Noorderhaven heette de aanwezigen welkom en wethouder de Vrij benadrukte het belang van bewegen. Wie daar vroeg mee begint, heeft daar immers op latere leeftijd profijt van. Drie klassen van basisschool de Vloedlijn opende het pad al dansend, waarna zij met hun ouders en begeleiders op ontdekkingstocht mochten. De deelnemers kregen achteraf een diploma, en een gezonde snack voor de terugweg naar school. 

Open voor publiek 

Nu de feestelijkheden zijn bedaard is iedereen welkom om zelf op onderzoek uit te gaan. Wie het aandurft kan nu zelf zijn kennis testen over de natuur. Het Wilde Beestenpad is te vinden ter hoogte van Essenhout 30, bij het Jubileumbos, op het terrein van ’s Heeren Loo. Bezoekers kunnen aan de start van het pad een QR-code scannen om de vragen te lezen.