Woonzorgpark Willem van den Bergh in de spotlights

Al bijna honderd jaar ligt vlak bij de duinen, te midden van de bollenvelden, woonzorgpark Willem van den Bergh. Een ‘dorpje’ op zich met onder andere zijn eigen supermarkt, restaurant, kringloopwinkel, speeltuin, kinderboerderij en manege.

Een ware oase voor vogelliefhebbers en sporters. Ook een favoriete plek voor andere recreanten zoals (groot)ouders en hun (klein)kinderen die met grote regelmaat een bezoek brengen aan de kinderboerderij of speeltuin. Maar vooral een fijne plek om te wonen en te werken voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij krijgen hier de ruimte, begeleiding en de zorg die bij hen past. Op het park wonen ruim 500 mensen en er werken ruim 1000 medewerkers. 

Naast het bieden van een goede plek om te wonen en te werken is het park ook een fijne en gastvrije plek waar iedereen welkom is, of je nou op het park woont of daarbuiten. In deze krant lees je over de lange historie die het park heeft. In 2024 bestaat het woonzorgpark Willem van den Bergh 100 jaar. Sommige bewoners, zoals de oudste bewoonster Mies, wonen er al 75 jaar, maar het is ook een plek waar families vaak al generaties lang werken. Over die verbindende factor die 's Heeren Loo heeft vanuit de rol als werkgever en als zorgverlener lees je meer in het interview met de familie Varkevisser.

Werken of een opleiding in de zorg? Lees het artikel over (vrijwilligers)werk of stage. Wil je het woonzorgpark volgen? Kijk dat op de Facebook-pagina van Willem van den Bergh.

Meer weten over 's Heeren Loo of heb je zorg gerelateerde vragen? Neem dan contact op met de afdeling Klantcontact.

Luister ook eens naar een podcast van 's Heeren Loo of volg ons op onze sociale kanalen:

Twitter | LinkedIn | Facebook

Gerelateerde items

Terug naar boven