Zorgboerderij Hendrikahoeve naar 's Heeren Loo

Tekenen van de overeenkomst tussen Hendrikahoe en 's Heeren Loo

Vanaf 1 september 2018 is zorgboerderij Hendrikahoeve in Haaksbergen onderdeel van 's Heeren Loo. Dinsdag 21 augustus ondertekenden de huidige eigenaren Gea ter Heide en Rint van der Velde met ’s Heeren Loo hiervoor de overeenkomst.

De Hendrikahoeve

De Hendrikahoeve is een zorgboerderij in Haaksbergen. Op een mooie plek in het buitengebied staat de boerderij van Gea en Rint. Al ruim 20 jaar heeft Gea hier haar zorgboerderij waar ze dagbesteding, buitenschoolse opvang en logeren aanbied voor kinderen en jongeren met een (lichte) verstandelijke beperking of andere problematiek waarvoor professionele zorg nodig is. Omdat Gea over een paar jaar van haar pensioen mag gaan genieten, zocht zij een organisatie die haar boerderij kon overnemen zodat de zorgboerderij ook na haar pensioneren blijft bestaan.

’s Heeren Loo en Hendrikahoeve geen onbekenden

Hendrikahoeve en 's Heeren Loo zijn geen onbekenden van elkaar. Een aantal cliënten van ’s Heeren Loo in Enschede kwam al bij de Hendrikahoeve. Al snel bleek dat de Hendrikahoeve en ’s Heeren Loo een gedeelde visie op zorg hebben. Beide organisaties stellen de cliënt centraal en organiseren de zorg die gevraagd wordt samen met familie en professionals.

Bovendien is Gea zelf ruim 40 jaar geleden begonnen als leerling verpleegkundige bij 's Heeren Loo in Ermelo. Daarmee is na tientallen jaren de cirkel rond en is ’s Heeren Loo voor Gea de juiste partner die de Hendrikahoeve voort kan zetten. Hiermee gaat er tegelijk ook een vurige wens van ouders, cliënten en personeel in vervulling: 's Heeren Loo is van plan de zorgboerderij te verbouwen, zodat er vanaf januari 2020 ook gewoond kan worden.

Gerelateerde items

Terug naar boven