Academische Werkplaats Rijksuniversiteit Groningen

Ieder mens heeft wensen en behoeften. Dat geldt ook voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Vanwege de complexiteit aan verstandelijke, motorische en zintuiglijke beperkingen springen vooral deze beperkingen in het oog. Het is daarom belangrijk dat we hen erkennen in hun bestaan en erkennen dat zij mensen zijn met gewone wensen en behoeften. En hoe meer we weten over mensen met ernstige meervoudige beperkingen, hoe beter we hen kunnen ondersteunen. Daarom investeren we in wetenschappelijk onderzoek, samen met de Rijksuniversiteit Groningen in een academische werkplaats.

Lopend onderzoek

De samenwerking heeft al veel opgeleverd: drie promotieonderzoeken van Suzanne Jansen, Petra Poppes en Aafke Kamstra, vijftien internationale publicaties, vijftien presentaties in Nederland en de oprichting van het ExpertisecentrumEMB.nl.

Binnen verschillende projecten en promotieonderzoeken wordt in Groningen samengewerkt met het lectoraat Healthy Ageing, Allied Healthcare en Nursing, onderzoekslijnen Gezondheid en participatie van mensen met een verstandelijke en visuele beperking van de Hanzehogeschool Groningen.