Nieuwbouwplannen Zeeland

Ben of ken jij iemand die op zoek is naar een fijne woonlocatie in Zeeland? Momenteel zijn er in de regio verschillende plannen voor nieuwbouw. Een groot deel van de huidige woningen sluit momenteel niet aan bij de woonwensen en behoeften van bewoners van ‘s Heeren Loo in Zeeland. Daarom is nieuwbouw noodzakelijk. In de nieuwe woonkern kunnen we bewoners een grotere kamer bieden, met een eigen badkamer.

Nieuwe woonlocaties

We vinden het belangrijk dat mensen met een beperking dicht bij hun familie kunnen wonen. Daarom willen we nieuwe woonkernen bouwen in Middelburg, Vlissingen en Goes. Mogelijke locaties selecteren wij op basis van een aantal criteria. Het is belangrijk dat een nieuwe woonkern goed en snel te bereiken is, dat er voldoende voorzieningen in de buurt zijn en dat de gemeente akkoord is met het bebouwen van de locatie.

Dagbesteding, behandelingsruimtes en meer

Naast meerdere woningen, bestaan de kernen ook uit ruimte voor dagbesteding, ruimte voor behandeling en kantoorruimte. Hierdoor hoeven bewoners niet veel te reizen en is alles dicht in de buurt. De woonkernen liggen aan de rand van een wijk zodat voorzieningen zoals een supermarkt goed te bereiken zijn, maar er tegelijkertijd ook voldoende mogelijkheid is om een rustige wandeling te maken.

Bekijk de plannen

Benieuwd geworden naar de plannen? Je bekijkt hieronder per plek de laatste stand van zaken.

 • Op dit moment onderzoekt ’s Heeren Loo of het mogelijk is om een nieuwe woonkern te bouwen op de kavel op de hoek van de Nansenbaan en ’s-Gravenpolderseweg in Goes. Hoewel het plan nog niet in detail is uitgewerkt, hebben we wel een visie wat betreft de huisvesting. Zo worden de woningen laagbouw (één of twee bouwlagen) en bestaat de woonkern uit geclusterde zorgappartementen waar we bewoners een grotere kamer bieden, met een eigen badkamer. De woonkern komt in een groene, fijne omgeving.

 • Eind mei werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe woonlocatie in de wijk Rittenburg in Middelburg. Daardoor is de bouw officieel van start. Het voornemen is dat de bewoners in het derde kwartaal van 2022 kunnen verhuizen naar hun nieuwe woning.

  Toelichting ontwerp

  Bij de uitwerking van het ontwerp is rekening gehouden met de feedback en wensen die verschillende omwonende hebben aangegeven. Denk bijvoorbeeld aan het aantal parkeerplekken dat na feedback is aangepast in het ontwerp. De woonkern Rittenburg bestaat uit twee woongebouwen met op de begane grond twee geschakelde groepswoningen en op de eerste verdieping 16 kleine zorg-appartementen. Daarnaast is een gebouw voor dagbesteding en behandeling voorzien. Dit gebouw is verbonden met één van de woongebouwen. 

  De woongebouwen komen met de voorzijde naar de straat/woonwijk. Aan de achterzijde zijn besloten buitenruimten voor de bewoners. Over het terrein is een openbare buitenruimte waar bewoners en mensen uit de omliggende wijk elkaar kunnen ontmoeten. Hier loopt ook een voetpad naar het achtergelegen park.

  Gebouw dagbesteding en behandeling

  Het gebouw voor dagbesteding en behandeling komt op de kop van de locatie en is een meer vrij ontwerp met een golvende gevellijn, afwijkende gevelbekleding en -openingen. De dagbesteding bestaat uit aan aantal ruimten waar bewoners een activiteitenprogramma krijgen aangeboden. Daarnaast is in het gebouw een polikliniek voorzien met diverse behandelruimten. 

 • Op dit moment onderzoeken wij of het mogelijk is om een nieuwe woonkern te bouwen op de kavel op de hoek van de Bossenburgweg en de Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen. In de video vertellen Peter Mooibroek, directeur bedrijfsvoering, Henri Willemsen, accountmanager vastgoed en Esmeralda, bewoner bij 's Heeren Loo, u meer over de ideeën.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over de nieuwbouwplannen in Zeeland? Of heb je een vraag? We helpen je graag verder. Je kunt ons per e-mail bereiken: vastgoed.zeeland@sheerenloo.nl

Terug naar boven