Nieuwbouwplannen Zeeland

Ben of ken jij iemand die op zoek is naar een fijne woonlocatie in Zeeland? Momenteel zijn er in de regio verschillende plannen voor nieuwbouw. Een groot deel van de huidige woningen sluit momenteel niet aan bij de woonwensen en behoeften van bewoners van ‘s Heeren Loo in Zeeland. Daarom is nieuwbouw noodzakelijk. In de nieuwe woonkern kunnen we bewoners een grotere kamer bieden, met een eigen badkamer.

Nieuwe woonlocaties

We vinden het belangrijk dat mensen met een beperking dicht bij hun familie kunnen wonen. Daarom willen we nieuwe woonkernen bouwen in Middelburg, Vlissingen en Goes. Mogelijke locaties selecteren wij op basis van een aantal criteria. Het is belangrijk dat een nieuwe woonkern goed en snel te bereiken is, dat er voldoende voorzieningen in de buurt zijn en dat de gemeente akkoord is met het bebouwen van de locatie.

Dagbesteding, behandelingsruimtes en meer

Naast meerdere woningen, bestaan de kernen ook uit ruimte voor dagbesteding, ruimte voor behandeling en kantoorruimte. Hierdoor hoeven bewoners niet veel te reizen en is alles dicht in de buurt. De woonkernen liggen aan de rand van een wijk zodat voorzieningen zoals een supermarkt goed te bereiken zijn, maar er tegelijkertijd ook voldoende mogelijkheid is om een rustige wandeling te maken.

Bekijk de plannen

Benieuwd geworden naar de plannen? Je bekijkt hieronder per plek de laatste stand van zaken.

 • Op dit moment onderzoekt ’s Heeren Loo of het mogelijk is om een nieuwe woonkern te bouwen op de kavel op de hoek van de Nansenbaan en ’s-Gravenpolderseweg in Goes. Er is afgelopen periode hard gewerkt om een plan uit te werken, waarbij rekening gehouden is met de feedback en wensen van omwonenden. 

  Ontwerp 


  Het plan voorziet in de huisvesting van 72 bewoners. Voor het geval de vraag naar ondersteuning groeit, is er rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding van 16 bewoners. De woonkern bestaat uit geclusterde zorgappartementen waar we bewoners een grotere kamer bieden, met een eigen badkamer. Alles in laagbouw, zo bestaan de groepswoningen uit één bouwlaag en het gebouw voor dagbesteding en het gezondheidscentrum heeft twee bouwlagen. De woonkern komt in een groene, fijne omgeving.

  De omgevingsvergunning is aangevraagd bij de gemeente. Als de vergunning is verleend, dan verwachten wij eind 2022/begin 2023 te starten met de bouw. De bouw zal 12-16 maanden in beslag nemen. 

 • Eind mei 2021 werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe woonlocatie in de wijk Rittenburg in Middelburg. Het hoogste punt is in januari 2022 bereikt. De bouw van de nieuwe woonlocatie verloopt voorspoedig. De afgelopen periode is druk gewerkt aan de zogenaamde ruwbouw; de fundering, de betonvloeren, wanden en meer. De gebouwen aan de J.V. Sprengerlaan en Hans Warrenstraat zijn al water- en winddicht. En dat betekent dat het eerste deel van de nieuwbouw voltooid is! De komende maanden vindt afbouw plaats. De afbouwfase draait om de afwerking van de locatie, zoals het stucen van de plafonds, het afwerken van de wanden en meer. Het voornemen is dat de bewoners in het vierde kwartaal van 2022 kunnen verhuizen naar hun nieuwe woning.

  Toelichting ontwerp

  Bij de uitwerking van het ontwerp is rekening gehouden met de feedback en wensen die verschillende omwonende hebben aangegeven. Denk bijvoorbeeld aan het aantal parkeerplekken dat na feedback is aangepast in het ontwerp. De woonkern Rittenburg bestaat uit twee woongebouwen met op de begane grond twee geschakelde groepswoningen en op de eerste verdieping 16 kleine zorg-appartementen. Daarnaast is een gebouw voor dagbesteding en behandeling voorzien. Dit gebouw is verbonden met één van de woongebouwen. 

  De woongebouwen komen met de voorzijde naar de straat/woonwijk. Aan de achterzijde zijn besloten buitenruimten voor de bewoners. Over het terrein is een openbare buitenruimte waar bewoners en mensen uit de omliggende wijk elkaar kunnen ontmoeten. Hier loopt ook een voetpad naar het achtergelegen park.

  Gebouw dagbesteding en behandeling

  Het gebouw voor dagbesteding en behandeling komt op de kop van de locatie en is een meer vrij ontwerp met een golvende gevellijn, afwijkende gevelbekleding en -openingen. De dagbesteding bestaat uit aan aantal ruimten waar bewoners een activiteitenprogramma krijgen aangeboden. Daarnaast is in het gebouw een polikliniek voorzien met diverse behandelruimten. 

 • Op dit moment onderzoeken wij of het mogelijk is om een nieuwe woonkern te bouwen op de kavel op de hoek van de Bossenburgweg en de Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen. De afgelopen periode hebben we gebruikt om het plan nader uit te werken tot een definitief plan. Bij de uitwerking hiervan is rekening gehouden met de feedback die wij hebben ontvangen.

  Alles is laagbouw, zo bestaan de groepswoningen en het gebouw voor dagbesteding uit één bouwlaag. De zorgappartementen bestaan uit twee bouwlagen. Het plan voorziet in de huisvesting van 96 bewoners. De woonkern komt in een groene, fijne omgeving.

  Impressie Vlissingen

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over de nieuwbouwplannen in Zeeland? Of heb je een vraag? We helpen je graag verder. Je kunt ons per e-mail bereiken: vastgoed.zeeland@sheerenloo.nl

Terug naar boven