Raad van toezicht

De RvT houdt toezicht op het functioneren van de raad van bestuur (RvB) en kijkt erop toe of ’s Heeren Loo goed bestuurd wordt, de goede dingen doet en het maatschappelijk belang dient.

Toezichtvisie raad van toezicht

De raad van toezicht (RvT) van 's Heeren Loo heeft zijn visie op toezicht vastgelegd in een document: Toezichtvisie raad van toezicht.

Zo houdt de RvT toezicht

Bij het toezicht houden heeft de RvT drie rollen. Die als werkgever, waarin de raad zich bezighoudt met eventuele vacatures en met arbeidsvoorwaarden en functioneringsgesprekken met de leden van de RvB. Ook heeft de RvT een rol bij het goedkeuren volgens de wet van jaarstukken en investeringen. De derde rol is die van adviseur. Daarbij brengen de leden van de RvT hun kennis en ervaring in om de RvB behulpzaam te zijn bij hun taakuitoefening.

Zo houdt de RvT de financiën in de gaten

De RvT beoordeelt grote vastgoedinvesteringen en financieel belangrijke transacties. Ook de relaties met zorgkantoren en gemeenten verdienen de aandacht. Daar zitten risico's sinds de stelselveranderingen.

Leden raad van toezicht

  • Drs. David M.F. Jongen (voorzitter)
  • Prof. dr. Hans M. Amman
  • René. van Dijk RA
  • Ing. George J. Jautze
  • Mr. Yvonne Y.C.M.T. van Rooy
  • Prof. dr. Cordula Wagner
  • ir. Monique M.F. Philippens

Meer informatie over 's Heeren Loo

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op