Missie, visie, kernwaarden

Missie

“Met alles dat wij weten en kunnen zetten wij ons in voor de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking en hun verwanten, zodat zij een zo goed mogelijk leven leiden.”

Dat is onze missie, en dat is niet voor niets. Want ’s Heeren Loo helpt mensen met een licht tot ernstige verstandelijke beperking of andere beperking. Van jong tot oud, in bijna heel Nederland. We helpen u en uw kind het beste antwoord te vinden op grote en kleine vragen, voor nu en voor de toekomst. Daarbij staan de wensen en dromen van uw kind centraal - samen met u maakt uw kind zoveel mogelijk eigen keuzes. Wat heeft hij of zij nodig - en wat betekent dat voor u en uw gezin? Wij helpen daarbij, met meer dan 130 jaar aan kennis en ervaring uit de praktijk en de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek en innovaties. Zo helpen we u verder.

Onze visie

Omdat elk mens uniek is
en met zijn eigenheid onze samenleving verrijkt
Omdat elk mens behoefte heeft aan persoonlijke groei en ontwikkeling
en aan nieuwe ervaringen die het leven verrijken

Daarom ’s Heeren Loo

Opdat jij – jong of oud – een passend antwoord kan vinden
Op grote en kleine vragen die er voor jou toe doen
Dichtbij en samen met de mensen die belangrijk voor jou zijn

Waar we samen leren en jij je eigen keuzes maakt
Omdat het vooral gaat om wie jij bent en wat jij kunt of nodig hebt.

Onze Kernwaarden: werken met hoofd, hart en handen

Kernwaarden weerspiegelen de manier waarop we ons werk doen. Zo zie je de kernwaarden terug bij ’s Heeren Loo:

  • ‘s Heeren Loo bestaat meer dan 125 jaar. Betrokkenheid kenmerkt onze geschiedenis. Cliënten en hun familie (mensen die voor de cliënt als familie voelen), maar ook collega’s ervaren die basiswaarde dagelijks in het contact. Wij doen ons werk toegewijd en professioneel, met een scherp oog en een luisterend oor voor wat cliënten en hun familie van ons vragen. Steeds proberen wij hun de best mogelijke begeleiding en behandeling te bieden. Want wij weten wat er in ons vak en in de maatschappij gebeurt. En spelen daar snel en adequaat op in. We houden ons als zorgaanbieder in de samenleving niet afzijdig, maar gaan de discussie aan zonder onszelf te verliezen. Betrokken zijn wij niet afwachtend maar actief.

  • Wij werken met passie, ieder van ons op onze eigen manier. Dat voelen cliënten en hun familie. Niet alleen in wat wij doen, maar vooral ook in hoe wij dat doen. Hier ben je werkelijk welkom en word je gezien in wie je bent en wat je nodig hebt. Want bij ’s Heeren Loo doen cliënten ertoe, doen verwanten ertoe, doen medewerkers ertoe. Dat zie je en dat voel je. Dat is belangrijk, want professionele passie is wat de samenleving van ons vraagt. Daarmee is passie voor ons als organisatie veel meer dan vrijblijvend opgewekt zijn. Passie is een noodzaak. En passie komt van binnen, is eerlijk en uit het hart. Daar krijg je energie van zonder dat het overweldigend wordt.

  • “Bij ’s Heeren Loo werken ze samen. Ja, ook met mij. Dat doen ze heel goed. Want ze beslissen niets zomaar over mij. Dat doen we altijd samen. Ze luisteren echt. Wat ik zeg nemen zij heel serieus. Dat voelt echt fijn.” Dat zeggen de meeste cliënten en verwanten over ons. En zo willen wij het ook. Want werken doen wij samen, omdat ons werk mensenwerk is. We luisteren naar cliënten, verwanten en collega’s. En zoeken in ons contact bij voorkeur de dialoog. Daarin zijn we eerlijk en open, geïnteresseerd en in verbinding met elkaar en de maatschappij. In ons werk hebben wij veel functionele relaties. Maar het liefste gaan wij verder dan dat, ook in ons contact met andere organisaties. Omdat we weten dat we samen betere resultaten bereiken dan alleen.

  • Cliënten hebben dromen. Over henzelf, hun huis, hun vrienden, hun leven. Voor hen is groei de brug tussen nu en straks. In feite geldt dat voor iedereen, met of zonder (verstandelijke) beperking. Daarom staan wij bij ’s Heeren Loo voor ontwikkeling in ons werk. Wij zoeken beweging, nieuwe ervaringen en groei. Niet alleen in de begeleiding van cliënten en in ons eigen vakgebied, maar ook in wetenschappelijk onderzoek en in die rol die wij spelen in ons professionele netwerk. Want stilstaan is geen optie. Zo kennen cliënten en ouders ons, zo zullen ook collega’s ons typeren. In ons streven naar groei zijn wij niet voorzichtig, maar ook niet overambitieus. We dagen onszelf en onze omgeving uit om het maximale eruit te halen, met respect voor mogelijkheden en omstandigheden.

  Contact

  Kunnen we je helpen?

  Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

  Neem contact op