Onze visie op huisvesting

Een optimale omgeving om te wonen, werken, leren en ontspannen voor cliënten; daar werken we aan, samen met cliënten, hun verwanten en zorgmedewerkers. De behoeften van cliënt en zorgmedewerker staan hierbij centraal. Dit betekent dat we ook goed nadenken over de plek van een gebouw. Het is bijvoorbeeld fijn als een woning in de buurt van winkels en een sportveld staat. Ook kijken we naar de inrichting. Een open keuken in huis nodigt uit om samen te koken. In zijn eigen studio kan de cliënt even rustig alleen zijn of visite ontvangen.

Passende plek

Wij ondersteunen onze cliënten bij voorkeur thuis, met de mensen die belangrijk voor hen zijn om zich heen. Lukt dit niet? Dan zoeken wij een passende plek. Bijvoorbeeld in een woonwijk of op één van onze rustige en groene woonzorgparken. We zoeken altijd een plek, waar de cliënt zich fijn voelt en de ondersteuning krijgt die nodig is. Van begeleid zelfstandig wonen tot groepswonen met een eigen studio. 

Lees meer over onze ruime keuze in woonvormen

Bouwen volgens vast concept

Voor groepswoningen en voor appartementen met een steunpunt werken we met vaste basisconcepten. De woningen zijn daardoor eenvoudig aan te passen. Bijvoorbeeld als de woonwensen van de bewoners veranderen of voor nieuwe cliëntgroepen. Zo kunnen we gebouwen langere tijd gebruiken zonder hoge verbouwingskosten. 

De basisconcepten ontwikkelden we samen met cliënten, hun verwanten, behandelaars en zorgmedewerkers. Privacy en eigen regie zijn belangrijke de uitgangspunten. Op onze woonzorgparken ontwikkelen we woningbouw in eigen beheer. Daarbuiten werken we meestal samen met andere partijen, zoals woningcorporaties. 

Lees meer in de folder Huisvestingsconcept voor groepswonen.

Duurzaamheid

Verduurzamen is een belangrijk aandachtspunt binnen onze vastgoedportefeuille. We richten ons op het terugbrengen van de CO2-uitstoot, op circulair bouwen en op een gezondheidsbevorderende leefomgeving. Zo passen we onder andere duurzaamheidsmaatregelen toe bij nieuwbouw, renovatie en onderhoud.

Bekijk hier onze routekaart naar 55% CO2-reductie in 2030.

Lees meer over hoe duurzaam ondernemen terug te vinden is in onze bedrijfsonderdelen.

Kennis

De afdeling Vastgoed van ’s Heeren Loo heeft veel kennis over het zelf ontwikkelen en beheren van zorgvastgoed. Daarnaast is zij gespecialiseerd in het bouwen en renoveren van woningen voor en met mensen met een beperking. Dit stelt ons in staat om zelf vastgoed te ontwikkelen, bouwprojecten te begeleiden en het beheer van de gebouwen te doen.

In totaal heeft ’s Heeren Loo zo’n 1200 gebouwen. Ongeveer 2/3 daarvan hebben we in eigendom. Ze staan verspreid door heel Nederland: vooral woningen, maar ook kantoren, dagbestedingsruimtes en poliklinieken.

Werken bij Vastgoed

Wil jij je ontwikkelen binnen de wereld van het zorgvastgoed onder intensieve begeleiding van ervaren professionals? Ontdekken wat je sterke kanten zijn, met als doel een vaste functie binnen één van de grootste zorgorganisaties? Lees meer hierover op de pagina 'Jij bij Vastgoed'.

Laatste nieuws

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over het huisvestingsconcept van 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op