(Ver)bouwplannen De Noorderbrug

Het Woon- en Talentencentrum aan Langs de Lijn in Bedum staat in het aardbevingsgebied en maakt onderdeel uit van een programma voor veilige zorglocaties. We grijpen deze kans aan om het gebouw niet alleen aardbevingsbestendig te maken, maar ook om te moderniseren en te verduurzamen.

Wat gaat er gebeuren?

We werken hard aan de realisatie van een veilig en duurzaam gebouw, waar de continuïteit van de zorg ook op lange termijn geborgd is. Hieronder lees je puntsgewijs wat er staat te gebeuren:

  • De muren en plafonds van de hoogbouw, aan de kant van Langs de Lijn, worden bouwkundig versterkt, zodat het aardbevingsbestendig wordt. De appartementen worden gerenoveerd. 
  • Het achterste deel van het gebouw (de laagbouw) wordt afgebroken en opnieuw opgebouwd. De appartementen worden ruimer en moderner.
  • In het complete gebouw worden nieuwe installaties geplaatst, waardoor een veilig en duurzaam gebouw ontstaat.  

Tijdelijke huisvesting 

Eind 2021 zijn de cliënten van het Wooncentrum naar een tijdelijke woonlocatie in Bedum verhuisd. Hier wonen zij tijdens de werkzaamheden. Ook het Talentencentrum heeft een plek in de tijdelijke huisvesting gekregen. 

Samenwerking

In de bouwplannen werken we samen met de Nationaal Coördinator Groningen, de gemeente, woningstichting Wierden en Borgen en andere zorgorganisaties.

Impressie

Eind april 2022 is de aannemer begonnen met de sloopwerkzaamheden. Benieuwd hoe het Woon- en Talentencentrum aan Langs de Lijn in Bedum er uiteindelijk uit komt te zien? Bekijk dan de impressiebeelden hierboven en de video hieronder.