Nieuwbouwplannen Zeeland

Ben of ken jij iemand die op zoek is naar een fijne woonlocatie in Zeeland? Momenteel zijn er in de regio verschillende plannen voor nieuwbouw. Een groot deel van de huidige woningen sluit momenteel niet aan bij de woonwensen en behoeften van bewoners van ‘s Heeren Loo in Zeeland. Daarom is nieuwbouw noodzakelijk. In de nieuwe woonkern kunnen we bewoners een grotere kamer bieden, met een eigen badkamer.

Nieuwe woonlocaties

We vinden het belangrijk dat mensen met een beperking dicht bij hun familie kunnen wonen. Daarom willen we nieuwe woonkernen bouwen in Middelburg, Vlissingen en Goes. Mogelijke locaties selecteren wij op basis van een aantal criteria. Het is belangrijk dat een nieuwe woonkern goed en snel te bereiken is, dat er voldoende voorzieningen in de buurt zijn en dat de gemeente akkoord is met het bebouwen van de locatie.

Dagbesteding, behandelingsruimtes en meer

Naast meerdere woningen, bestaan de kernen ook uit ruimte voor dagbesteding, ruimte voor behandeling en kantoorruimte. Hierdoor hoeven bewoners niet veel te reizen en is alles dicht in de buurt. De woonkernen liggen aan de rand van een wijk zodat voorzieningen zoals een supermarkt goed te bereiken zijn, maar er tegelijkertijd ook voldoende mogelijkheid is om een rustige wandeling te maken.

Bekijk de plannen

Benieuwd geworden naar de plannen? Je bekijkt hieronder per plek de laatste stand van zaken.

 • De nieuwe woonkern van 's Heeren Loo op de kavel op de hoek van de Nansenbaan en ’s-Gravenpolderseweg in Goes vordert gestaag. Op 19 april is de start van de bouw gevierd met het slaan van de symbolische eerste paal. Inmiddels zijn de eerste gebouwen bijna gereed en is ook het gebouw voor de dagbesteding en het gezondheidscentrum in aanbouw.

  Het plan

  Het plan voorziet in de huisvesting van 72 bewoners. Voor het geval de vraag naar ondersteuning groeit, is er rekening gehouden met een toekomstige uitbreiding van 16 bewoners. De woonkern bestaat uit geclusterde zorgappartementen waar we bewoners een grotere kamer bieden, met een eigen badkamer. Alles in laagbouw, zo bestaan de groepswoningen uit één bouwlaag en het gebouw voor dagbesteding en het gezondheidscentrum heeft twee bouwlagen. De woonkern komt in een groene, fijne omgeving.

  Planning

  De locatie wordt in juli 2024 opgeleverd. Hierna volgt een periode van inrichten zodat er in september/oktober 2024 verhuisd kan worden.

  nieuwbouw goes


 • Op 16 september 2022 is de woonlocatie in Middelburg opgeleverd. Dit is eerste project van 's Heeren Loo in Zeeland dat in de nieuwbouwtransitie is afgerond. Op 31 oktober hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in hun nieuwe studio of appartement. Inmiddels zijn alle bewoners naar deze locatie verhuisd. Momenteel wordt er nog gewerkt aan de invulling van de tuin. Het sluitstuk van dit project was de officiële opening op 1 december 2022.


  Middelburg en omgeving
  Voor Middelburg en omgeving zijn wij in gesprek met de gemeente Middelburg over een locatie in Middelburg.

  Zodra hierover meer informatie is, zullen wij dit hier vermelden.

 • Vanuit de lucht is de nieuwe woonkern aan de Zuidbeekseweg in Vlissingen al goed te zien. Op 19 juni is op feestelijke wijze de eerste paal geslagen en inmiddels zijn de eerste gebouwen bijna gereed.

  Vlissingen luchtfoto

  (Foto: ADSR)

  Het plan

  Het plan voorziet in de huisvesting van 96 bewoners. Alles is laagbouw, zo bestaan de groepswoningen en het gebouw voor dagbesteding uit één bouwlaag. De zorgappartementen bestaan uit twee bouwlagen. De woonkern komt in een groene, fijne omgeving.

  nieuwbouw vlissingen

  Planning

  De locatie wordt in juli 2024 opgeleverd. Hierna volgt een periode van inrichten zodat er omstreeks oktober 2024 verhuisd kan worden.

 • De plannen voor een nieuwe woonkern op een kavel aan de Dijkwelseweg in Kapelle zijn in een gevorderd stadium. Inmiddels ligt er een definitief ontwerp. Bij de uitwerking hiervan is rekening gehouden met de feedback die wij hebben ontvangen.

  Het plan

  Het plan voorziet in huisvesting van 48 bewoners verdeeld over 3 groepswoningen, met een mogelijke toekomstige uitbreiding naar 64 bewoners. De groepswoningen bestaan uit één bouwlaag. De karakteristieke schuur hebben wij in het ontwerpplan opgenomen als locatie voor dagbesteding. De woonkern komt in een groene, fijne omgeving.

  Kapelle nieuwbouw

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over de nieuwbouwplannen in Zeeland? Of heb je een vraag? We helpen je graag verder. Je kunt ons per e-mail bereiken: vastgoed.zeeland@sheerenloo.nl