Groen en fit in augustus

Doelenlijst

Welke doelen op het gebied van vitaliteit en duurzaamheid wil jij bereiken? Noteer ze op de lijst.

Verfrissende recepten

Koude komkommersoep met munt

Snij de komkommer doormidden en haal de zaadjes eruit. Snij hem in schijfjes. Kook de bouillon met de komkommer zo’n 5 minuten. Voeg de blaadjes munt toe.

Wat heb je nodig?

  • Komkommer 1 per persoon
  • Bouillon, ½ liter per komkommer
  • Peper en zout naar behoefte
  • Munt, 3 takjes per persoon (alleen de blaadjes)
  • Eventueel andere kruiden, zoals peterselie, dille en een rood pepertje
  • Naar smaak een schep Griekse yoghurt
  • Een blender

Pureer in de pan en zet de soep een paar uur in de koelkast.

Voor het serveren een schep Griekse yoghurt erin maakt hem net wat voller en nog frisser!

Yoghurt ijs met fruit

Heb je wat Griekse yoghurt over van de soep? Dan kun je met bevroren fruit ijs maken dat je meteen kunt opeten. Het hoeft dus niet nog een paar uur in de vriezer.

Wat heb je nodig?

  • Drie scheppen Griekse yoghurt per persoon
  • Rood fruit (of ander fruit) uit de vriezer. Je koopt dit gewoon bij de supermarkt.
  • Voor de echte zoetekauwen een beetje honing of wat agavesiroop
  • Een blender
  • Doe de yoghurt en het fruit in de blender en zet deze aan op de laagste stand. Roer tot het een geheel is. Het ijs is meteen klaar om te eten!

Eet smakelijk!

Terug naar boven