Stichting Wetenschappelijk Onderzoek

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek 's Heeren Loo ondersteunt, bevordert, stimuleert en financiert wetenschappelijk onderzoek. Ze werft fondsen voor het betalen van mensen en middelen. De afdeling Wetenschappelijk Onderzoek en Kennis Management (WOK) geeft richting en vorm aan de onderzoeken. Ze verbindt, versterkt en verankert kennis en kunde binnen ’s Heeren Loo.

Wetenschappelijke Raad

De Wetenschappelijke Raad van ’s Heeren Loo ziet toe op de kwaliteit en voortgang van de onderzoeksprojecten. Daarnaast adviseert deze raad onze organisatie over wetenschapsbeleid en subsidieaanvragen. Ze beoordeelt de wetenschappelijke kwaliteit en relevantie van die subsidieaanvragen voor onderzoek en verwante andere activiteiten en toetst deze aan de doelen van de stichting Wetenschappelijk Onderzoek 's Heeren Loo. De Wetenschappelijke Raad bestaat uit:

  • Prof. dr. Annette van der Putten, hoogleraar Orthopedagiek aan de Rijksuniversiteit in Groningen
  • Prof. dr. Carlo Schuengel, hoogleraar Ontwikkelingspedagogiek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam
  • Prof. dr. Marian Jongmans, hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht
  • Prof. dr. Geraline Leusink, hoogleraar Geneeskunde voor mensen met verstandelijke beperkingen aan het Radboud UMC Nijmegen

Wilt u bijdragen?

Heel graag! Met jouw steun help je ons om nog betere zorg te geven en de kwaliteit van leven van mensen met een beperking te vergroten. Je kunt cliënten op verschillende manieren ondersteunen. Deze kun je vinden op de pagina Hoe kan ik helpen

Stichting Wetenschappelijk Onderzoek heeft een ANBI-status. Dit betekent dat donateurs hun giften aan de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek – onder bepaalde voorwaarden - kunnen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

    Overige informatie

    Wilt u meer informatie, dan kunt u ook onderstaande documenten lezen.

    Terug naar boven