Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) voor cliënten

Ben jij cliënt bij ’s Heeren Loo? Dan vinden wij het belangrijk dat je je gegevens over jouw gezondheid kunt bekijken. Dat geeft jou meer regie over een goed leven. Je kunt een deel van die gegevens al bekijken via ons cliëntenportaal van ons Elektronisch Cliëntendossier (ECD). Vanaf nu kan dat ook via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO).

In een PGO staan gegevens over jouw gezondheid van ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgaanbieders. Dus ook de gegevens die 's Heeren Loo over jou heeft. Je kunt die gegevens bekijken en delen. Het handige van een PGO is dus, dat alle gegevens op één plek staan.

Hoe het werkt

Een PGO is een website of app. Je kunt zelf kiezen welke PGO je wil gebruiken. Ze zijn allemaal gratis. Je hoeft geen PGO te gebruiken, als je dat niet wil.

Meer weten

Heb je hier een vraag over? Neem dan contact op met jouw begeleider.

Ben je vertegenwoordiger, ouder of verwant en heb je een vraag? Neem dan contact op met Klantcontact landelijk. Meer informatie over hoe een PGO werkt vind je op de website www.pgo.nl.

Veel gestelde vragen over PGO voor cliënten van ’s Heeren Loo

 • De gegevens in een PGO zijn veilig en alleen zichtbaar voor de gebruiker. De organisatie MedMij maakte de regels voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. De PGO’s en zorgverleners die zich aan deze regels houden, kun je herkennen aan het MedMij-label.

 • De Nederlandse overheid ontwikkelde het PGO. Daar staan gegevens over jouw gezondheid van veel van jouw zorgverleners op één plek. Binnen ’s Heeren Loo gebruiken we een ECD. Daar kunnen cliënten en verwanten gezondheidsgegevens bekijken die alleen ’s Heeren Loo over jou heeft.

 • Er zijn verschillende PGO’s. Elke PGO is anders. Je kunt zelf kiezen welke je het fijnst vindt. En kiezen welke het beste bij jou of jouw familielid past. Wil je hulp bij het kiezen van een PGO? Kijk dan op https://www.pgo.nl/kies-een-pgo/.

 • Je gaat naar de website van het door jou gekozen PGO. Ook kun je via een app een PGO bekijken. De app die jij kiest moet je wel eerst downloaden.

  Je moet inloggen via jouw DigiD. Alleen zo kun je je PGO veilig gebruiken. Na het inloggen wordt een beveiligingscode naar je gestuurd.

  Na het inloggen kun je je gegevens over jouw gezondheid van jouw zorgverleners opvragen. Om de WLZ-gegevens van ’s Heeren Loo te zien moet je eerst ’s Heeren Loo zoeken onder het kopje

  zorgverlener. Daarna kun je (een deel van) de jouw gegevens bekijken, die ’s Heeren Loo over jouw gezondheid heeft.

 • De gegevens die ’s Heeren Loo aan kan bieden in een PGO, zijn ook inzichtelijk in ons elektronisch cliëntendossier. Met een PGO kun je gezondheidsgegevens van verschillende zorgverleners op één plek inzien. En daar zit het voordeel; dat via een PGO jouw gezondheidsgegevens van meerdere zorgverleners, op één plek zichtbaar zijn.