Workshops en activiteiten

Gedurende de dag worden diverse workshops, activiteiten en spelletjes georganiseerd. Je hoeft je niet van te voren aan te melden, kom naar het Picknick Festival en doe gezellig mee! Voor de spelletjes krijg je een stempelkaart.

PUUR! is het nieuwe kunst en cultuur educatieprogramma voor buitengewone Westlanders van Westland Cultuurweb. In samenwerking met theaterschool Koperen Kees, dansschool Dance For You en Muziekmeesters Westland wordt volgend seizoen een groot aantal workshops, cursussen en lessen gestart. Zo kunnen alle Westlanders van goede kunstlessen genieten. Tijdens het Picknick Festival kan je kennis maken met de verschillende workshops. Iedereen mag meedoen en zijn kunsten tonen!

PUUR! theater


Wil jij graag in de schijnwerpers staan? Even doen alsof je iemand anders bent? Volg dan een workshop van Theaterschool Koperen Kees. De docenten laten je kennis maken met theater. Zij hebben er al zin in! Jij ook?

PUUR! dans


Heb je altijd al willen schitteren met je dance skills? Kom dan dansen en ga uit je dak op swingende muziek tijdens de dansworkshops van Dance For You.

PUUR! beeldend


Wie weet schuilt er wel een echte kunstenaar in jou! Kom eens proberen wat jij allemaal kunt maken tijdens de workshop van Theaterschool Koperen Kees. Samen maken we mooie dingen, waar we aan het eind van de dag trots op kunnen zijn.

PUUR! muziek


Wil je zelf eens muziek maken? Ga aan de slag met djembés en andere slagwerkinstrumenten. Kom trommelen, zingen en improviseren en leef je uit tijdens de muziekworkshop van Muziekmeesters Westland!

Tijd Wat Locatie
10.00 – 16.00 uur PUUR! beeldend - doorlopende workshop Festivalterrein
10.30 – 11.00 uur PUUR! muziek - workshop Muziektent
11.15 – 11.45 uur PUUR! dans - workshop Cruyff Court
11.30 – 12.00 uur PUUR! muziek - workshop Muziektent
12.00 – 12.30 uur PUUR! dans - workshop Cruyff Court
12.30 – 13.00 uur PUUR! theater - workshop Muziektent
13.30 – 14.00 uur PUUR! theater - workshop Muziektent
14.30 – 15.00 uur PUUR! cultuur -  lancering Cruyff Court

Roofvogelshow Ruben van Maaren

Wil je een spannende roofvogelshow meemaken en een valk of een arend van dichtbij zien? Dan is dit je kans. Tijdens de roofvogelshow van Ruben van Maaren worden zoveel mogelijk verschillende vluchten getoond. Denk hierbij aan uilen, buizerds, valken, gieren en arenden. Ruben vertelt over de vogels en hun gedrag, natuurlijke leefomgeving, verzorging en eventuele bedreigingen. Deze demonstratie is uniek omdat de vogels dichtbij en zelfs tussen het publiek komen. Soms heeft Ruben assistentie nodig, dus wie weet mag je hem zelfs helpen met de vogels. Dat maakt het spannend en boeiend van het begin tot het eind. Na de show is er tijd voor het beantwoorden van vragen en voor het maken van foto's. Zorg dat je erbij bent: naast het Cruyff Court op Het Westerhonk. 

Tijd Locatie
13.30 – 14.30 uur Schaapstal

Jeugdbrandweer Monster

Jeugdbrandweer Monster bestaat uit jongeren tussen de 11 en 18 jaar die regelmatig oefenen in de regio, ook op Het Westerhonk. Zij oefenen altijd met een ploeg  die bestaat uit een bevelvoerder, aanvalsploeg, waterploeg en pompbediende. In totaal zes meisjes en jongens die heel nauw met elkaar moeten samenwerken net als bij de gewone brandweer. Veel van deze jongeren stromen hierna door naar de gewone brandweer. Lijkt het je wat en ben je benieuwd hoe het in zijn werk gaat? Tijdens het Picknick Festival op Het Westerhonk geven ze demonstraties waar je aan mee kunt doen en je mag een kijkje nemen in de brandweerwagen. Zien we je dan?

Tijd Locatie
10.00 - 16.00 uur  Festivalterrein

Schminken

Laat je schminken en steel de show! Een eenhoorn, dolfijn of vlinder? Of liever een stoere Batman voor de jongens? De artiesten van Martistic Facepaint Tattoos & Events draaien hun hand er niet voor om. Wil je liever de blits maken met een tattoo voor een week? Ook dat is mogelijk. Je kunt kiezen uit een van de 250 afbeeldingen voor een glittertattoo. Uiteraard hoef je hier niet lang voor in de stoel te zitten. De designs zijn zo ontworpen dat je snel weer van het festival kunt genieten en er genoeg tijd is voor alle kindjes om geschminkt te worden.

Tijd Locatie
10.00 - 16.00 uur  Festivalterrein

Ballonnenclown

Een echte ballonnenclown loopt met zijn draaiorgel gedurende de dag rond over het festivalterrein. Hij maakt de mooiste ballonfiguren voor je. Weet jij al welk figuurtje je gaat vragen?

Tijd Locatie
10.00 - 16.00 uur  Festivalterrein

Spelletjes en Springkussen

Er zijn leuke spelletjes te doen zoals zweefbal, slagbal, basketbal en ballen gooien. Doe gezellig mee of leef je uit op het springkussen. Voor de spelletjes krijg je een stempelkaart.

Tijd Locatie
10.00 - 16.00 uur  Festivalterrein

Rommelmarkt

Tijdens het Picknick Festival vindt er een rommelmarkt plaats. Iedereen is welkom om hier zijn spullen te komen verkopen. Maak je bijvoorbeeld zelf jam of sieraden of heb je tweedehands of nieuwe spullen te koop? Meld je dan aan via [email protected]. Deelname is gratis en inclusief marktkraam, maar wees er snel bij, want vol=vol.

Tijd Locatie
10.00 - 16.00 uur  Festivalterrein