Polikliniek Apeldoorn

Heb je een (licht) verstandelijke beperking en zoek je zorg op maat in Apeldoorn? Dan helpen we je graag in onze polikliniek op het woonzorgpark Groot Schuylenburg. De multidisciplinaire polikliniek is met name gericht op mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. 

Na onderzoek en diagnostiek zoeken wij samen met jou naar de beste behandeling. Hier betrekken wij altijd jouw verwanten. 

Je kunt bij ons terecht voor therapie, paramedische en medische hulp en multidisciplinaire zindelijkheidstraining. Het team bestaat uit onder andere artsen VG, palliatief verpleegkundigen en psychologen.

De polikliniek genetische syndromen werkt ook vanuit deze locatie. Zij helpen met syndroomgericht onderzoek en advies. In Apeldoorn is dat voor Tubereuze Sclerose Complex (TSC) en Fragiele-X syndroom. Voor een afspraak of informatie kan je rechtstreeks contact opnemen met de polikliniek genetische syndromen.

Diagnostiek van gedragsproblemen

Een gespecialiseerd onderzoek brengt een psychisch probleem of een psychische stoornis in kaart.

Lees meer
EMDR-therapie

Therapie voor je kind, familielid of patiënt voor de behandeling van psychische klachten of een psychische stoornis na een traumatische gebeurtenis.

Lees meer
Haptotherapie

Bij Haptotherapie wordt gewerkt aan het maken van contact, het afstemmen op elkaar en het goed zorgen voor jezelf.

Lees meer
Medische zorg

Medische zorg voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of andere beperking en voor ouders/verzorgers en professionals. Ook bij complexe...

Lees meer
Psychomotorische therapie (PMT)

Therapie waarbij je kind, familielid of patiënt nieuw gedrag aanleert en traumatische ervaringen verwerkt.

Lees meer
SI-therapie

Therapie voor je kind, familielid of patiënt die problemen heeft met het verwerken van informatie die binnenkomt via de zintuigen.

Lees meer
Slaaptherapie

Therapie voor je kind, familielid of patiënt voor de behandeling van slaapproblemen die leiden tot gezondheidsklachten en psychosociale klachten.

Lees meer
Speltherapie

Therapie voor je kind, familielid of patiënt voor de behandeling van sociaal-emotionele problemen.

Lees meer
Systeemtherapie (familietherapie)

Therapie voor je kind, familielid of patiënt voor het verbeteren van de onderlinge relaties en communicatie in het gezin.

Lees meer
Weerbaarheidstraining

Een training waarbij we je kind, familielid of patiënt met gedragsproblematiek leren om te gaan met agressie en emoties.

Lees meer
Mondzorg bij mensen met een beperking

's Heeren Loo voor goede mondzorg aan je kind, familielid of patiënt met een (licht) verstandelijke beperking.

Lees meer

Meer weten?

Polikliniek Apeldoorn
Regenboogbrink 12
7325 BA Apeldoorn

088 037 21 11
[javascript protected email address]
Routebeschrijving