Polikliniek LVB-GGZ Zwaag
Diagnostiek en behandeling
Bij de polikliniek LVB-GGZ in Zwaag kunnen kinderen en jeugdigen (18-) terecht voor diagnostiek en behandeling. Wij richten ons vooral op psychische klachten, met of zonder verstandelijke beperking. Afhankelijk van de hulpvraag maken we een inschatting of het kind bij ons op de juiste plek is. Ook als blijkt dat het kind iets anders nodig heeft, helpen wij verder. Natuurlijk betrekken we het gezin daarbij.
Ons team bestaat onder andere uit een kind- en jeugdpsychiater, een GZ-psycholoog, een orthopedagoog, een psycholoog, een systeemtherapeut en vaktherapeuten.
In deze polikliniek niet in de buurt? Kinderen en jeugdigen (18-) kunnen ook bij de polikliniek LVB-GGZ in Alkmaar of Schagen terecht.
Beeldende therapie werkt met allerlei materialen en helpt je om gevoelens en gedachten te ervaren en te uiten, zonder dat er taal voor nodig is.
Iedereen kan bij ons terecht met psychische aandoeningen. Zowel voor basis-GGZ als specialistische GGZ.
Jouw kind of familielid leert om meer dingen zelf te doen en ontwikkelt vaardigheden voor het dagelijks leven.
Een gespecialiseerd onderzoek brengt een psychisch probleem of een psychische stoornis in kaart.
Therapie voor je kind, familielid of patiënt voor de behandeling van psychische klachten of een psychische stoornis na een traumatische gebeurtenis.
Ben jij vaak boos, agressief of verdrietig? Dat is niet fijn. Gelukkig kunnen we je meestal goed behandelen.
Gezinnen met meerdere problemen helpen we verder met Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG).
Therapie waarbij je kind, familielid of patiënt nieuw gedrag aanleert en traumatische ervaringen verwerkt.
Therapie voor je kind, familielid of patiënt voor de behandeling van sociaal-emotionele problemen.
Therapie voor je kind, familielid of patiënt voor het verbeteren van de onderlinge relaties en communicatie in het gezin.
Aanmelden Zwaag
Voor behandeling heb je een verwijzing nodig van een professional. Dit kan de huisarts zijn of een kinderarts. Krijg je al ondersteuning van de gemeente vanuit het wijkteam? Dan kan de gemeentewerker een aanmelding schrijven.
Zodra we de verwijsbrief van de arts of de aanmelding van de gemeente hebben ontvangen, nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor het intakegesprek.
Wachttijd Zwaag
De wachttijd vanaf volledige aanmelding tot intakegesprek is gemiddeld 5-6 weken.
Daarna starten:
- cliënten 18+ meteen met de behandeling
- cliënten 18- na 6-8 weken met de behandeling. Dit is afhankelijk van hoe snel de financiering met de gemeente geregeld is.
Peildatum: 04-10-2024
Voor het opvragen van informatie en het doen van aanmeldingen kun je contact opnemen met de zorgadministratie via ggz.zwaag@sheerenloo.nl of 088 - 037 28 80 (keuze 3). Met deze wachttijd willen we je een zo realistisch mogelijk beeld geven van hoe lang je moet wachten op de intake of behandeling. De daadwerkelijke wachttijd is soms anders. Dit komt omdat we pas nieuwe intakes plannen zodra een lopende behandeling wordt beëindigd.
Vind je de wachttijd te lang? Dan kun je altijd contact opnemen met ons. Ook kun je je zorgverzekeraar (18+) of gemeente (18-) vragen om wachtlijstbemiddeling.
Zodra we de verwijsbrief van de arts of de aanmelding van de gemeente hebben ontvangen, nemen we contact met je op om een afspraak te maken voor het intakegesprek.
-
Aanmelden Behandeling Neurobiologische ontwikkelingsstroonissen 5-6 weken 6-8 weken Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen N.v.t. N.v.t. Bipolaire stemmingsstoornissen 5-6 weken 6-8 weken Depressieve stemmingsstoornissen 5-6 weken 6-8 weken Angststoornissen Obsessieve- compulsieve en verwante stoornissen Trauma en stressgerelateerde stoornissen Somatische symptoonstoornis en verwante stoornissen Voedings- en eetstoornissen N.v.t. N.v.t. Middelgerelateerde en verslavingsstoornissen N.v.t. N.v.t. Neurocognitieve stoornissen 5-6 weken
Meer weten?
Polikliniek LVB-GGZ Zwaag
Dorpsstraat
152
1689 GG
Zwaag
[javascript protected email address]