Polikliniek Tiel

Heb jij een (licht) verstandelijke beperking, of ben je ouder van een kind met een LVB en zoek je gespecialiseerde medische en paramedische hulp? Dan helpen we je graag bij onze polikliniek aan de Prinses Beatrixlaan in Tiel. Hier vind je diagnostiek en behandeling aan kinderen, jongeren en volwassenen met een zwakbegaafd niveau van functioneren of lager. Na wetenschappelijk gedragsonderzoek zoeken we samen met jou en jouw verwanten naar de beste behandeling. 

Bij de behandeling worden zowel ouders, partner en/of begeleiders actief betrokken. Je krijgt een persoonlijk plan dat past binnen jouw dagelijks leven. Het team bestaat uit diverse disciplines, zoals een arts VG, verpleegkundig specialist VG, psychiater, verpleegkundig specialist GGZ, basispsychologen, GZ-psychologen, een seksuoloog, muziektherapeut, speltherapeut en psychomotorisch therapeuten (PMT).

Je kunt hier terecht voor diverse behandelmogelijkheden, zoals cognitieve gedragstherapie, traumabehandeling (onder andere EMDR), schematherapie, vaktherapie en medicamenteuze behandeling. Ook basisdiagnostiek is mogelijk. Dit is onderzoek naar cognitief, adaptief en emotioneel functioneren. Daarnaast is verdiepende diagnostiek mogelijk, zoals onderzoek naar ontwikkelingsstoornissen, angst- en stemmingsstoornissen, gehechtheid en persoonlijkheidsfunctioneren. 

Staat een verslaving, eetproblematiek (BMI ≤15) of forensische problematiek op de voorgrond? Of is er sprake van een (acute) crisissituatie (zoals een psychose of recente suïcidepoging)? In deze situaties kunnen wij niet helpen. Dan is een verwijzing naar een organisatie met gerichte expertise op dit vlak nodig.

Contact

Heb je vragen of wil je overleggen? We helpen je graag verder, neem contact met ons op via telefoonnummer 088 037 2555.

Meer weten?

Polikliniek Tiel
Prinses Beatrixlaan 25
4001 AG Tiel

088 037 25 55
[javascript protected email address]
Routebeschrijving