Nalaten

Draagt u mensen met een beperking een warm hart toe? En wilt u iets doen dat van betekenis is en van blijvende waarde? Via uw testament kunt u nalaten aan Stichting Cliëntfonds en zo concrete projecten realiseren voor volgende generaties.

Uw testament

Het opmaken van een testament is een belangrijke en serieuze aangelegenheid. U legt immers uw wensen vast voor het moment dat u deze niet meer kenbaar kunt maken. Dat is prettig. Voor uzelf, maar ook voor uw dierbaren. Meer nog, een testament geeft u de mogelijkheid uw nalatenschap de bestemming te geven die u voor ogen heeft. 

U legt uw testament formeel bij de notaris vast. In deze notariële akte staat wat er na uw overlijden met uw bezittingen moet gebeuren. U kunt geld, maar ook goederen nalaten aan familieleden, uw partner, een goede vriend of een goed doel. In het testament wordt een executeur aangewezen, die verantwoordelijk is voor de afwikkeling van de erfenis. Deze persoon kan een van de erfgenamen zijn, maar ook een buitenstaander. 

Via uw testament kunt u nalaten aan Stichting Cliëntfonds van ’s Heeren Loo en zo concrete projecten realiseren voor mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking. U hebt hierbij de mogelijkheid om aan te geven waaraan het bedrag (exact) moet worden besteed.

Na overlijden ontvangt Stichting Cliëntfonds bericht van uw executeur of notaris. En dragen wij zorg voor een zorgvuldige afwikkeling, geheel naar uw wens.

Nalaten kan op twee manieren

Er zijn twee manieren om na te laten aan een goed doel zoals Stichting Cliëntfonds. U geeft via een legaat of u benoemt het goede doel tot (mede-)erfgenaam. Het voordeel van een legaat is dat Stichting Cliëntfonds de nalatenschap altijd kan aannemen.

 • U laat Stichting Cliëntfonds een vastgesteld geldbedrag na, bepaalde goederen of een percentage van uw nalatenschap, waarbij Stichting Cliëntfonds niet aansprakelijk is voor eventuele schulden van de nalatenschap.

 • U benoemt Stichting Cliëntfonds als (mede-)erfgenaam en bepaalt welk recht Stichting Cliëntfonds heeft op (een deel van) uw nalatenschap.

Inspirerende voorbeelden

 • Duofiets

  Astrid Verhart (zorgbegeleider): ‘Al jaren koesterden wij de droom om voor de bewoners – acht mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking - een elektrische duo-fiets te kopen. Maar omdat zo’n fiets hartstikke duur is en niet wordt gedekt door de zorggelden, hadden wij niet de illusie daadwerkelijk er eentje te kunnen aanschaffen. Totdat iemand ons attent maakte op de mogelijkheid om een fondsenwervende actie op touw te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Tot ieders verrassing kregen we het benodigde bedrag in no-time bijeen. Té gek!‘

 • Snoezelruimte

  Valerie Verkaart (activiteitenbegeleider): ‘Na jaren van plannen, fondsenwerven en bouwen opende Snoezeltheater Droomdal in 2021 haar deuren. Iedereen ging gelijk aan de slag met snoezelen, een activiteit om met name mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking te activeren en laten ontspannen. Ik ben blij dat we de cliënten zo extra kwaliteit van leven kunnen geven. En wil iedereen bedanken voor het vertrouwen en de steun in dit project.’

 • Beweegpad

  Freek Hoogezand (projectmanager): ‘Met trots heb ik het project Fit & Fun Beweegpad’ eind 2020 opgeleverd. Mede mogelijk gemaakt dankzij een nalatenschap. Zeg nou zelf, er is niets leukers dan samen lekker in beweging komen in de buitenlucht. Voor iemand met een beperking is dat niet anders. Het beweegpad is een rolstoelvriendelijke route met negen kleurrijke beweegtoestellen en gezellige zitjes voor als je moe bent of zin hebt in een praatje.’

 • Moestuin

  Anita Bekema (zorgbegeleider): ‘Met trots laat Romy iedereen de kweekbakken zien die we in 2021 hebben kunnen aanschaffen voor de bewoners. Door te zaaien, sproeien en oogsten leren ze gaandeweg wat tuinieren inhoudt. Hartstikke leuk om te doen en ook nog eens heel leerzaam. Bovendien is het eten van verse, onbespoten groente harstikke gezond. Dank iedereen voor de bijdragen aan onze moestuin!’

 • Speeltuin

  Lia Olthof (cliëntbegeleider): ‘Ravotten, klauteren en dollen. Justin en Lucas kunnen hun geluk niet op. Op het eerst zo troosteloze grasveld van het dagcentrum staan sinds kort vijf speeltoestellen. Mogelijk gemaakt dankzij gulle giftgevers, die kinderen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking een warm hart toedragen. Fantastisch gewoon! Ik ben ervan overtuigd dat met de komst van de speeltuin de motorische en sociale vaardigheden van de kinderen er flink op vooruitgaan.’

ANBI

Stichting Cliëntfonds is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Uw schenking is daardoor belastingvrij. Voor de voorwaarden verwijzen wij u naar de website van de Belastingdienst.

Stichting Cliëntfonds

Stichting Cliëntfonds zet zich in om mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking een goed leven te geven. Door geld in te zamelen voor activiteiten, die op ieders wensenlijstje staan, maar niet vanuit de reguliere zorgbudgetten worden bekostigd. Denk aan een duo-fiets of tovertafel. Maar ook aan een sopeeltuin en snoezelruimte.

Op deze manier krijgen kwetsbare mensen een fijn en actief leven. Waarin ze eigen keuzes maken, zich kunnen ontplooien, vermaken en ontspannen. En onderdeel uitmaken van een samenleving op een manier die bij hen past.

Lees meer over Stichting Cliëntfonds

Gegevens Stichting Cliëntfonds

Om na te laten aan Stichting Cliëntfonds is het van belang dat u de juiste gegevens in uw testament laat opnemen, te weten:
Stichting Cliëntfonds ’s Heeren Loo
Berkenweg 11
3818 LA Amersfoort
KvK: 62465805
RSIN: 854829350.

Contact

Kunnen wij u helpen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft of meer informatie wilt ontvangen. U kunt altijd contact opnemen met Mitzy Kieffer van Team Fondsenwerving op 06 - 22 58 43 54 of mail mitzy.kieffer@sheerenloo.nl.

Een brief sturen kan ook, het adres is: ’s Heeren Loo, Team Fondsenwerving, Stichting Cliëntfonds / Stichting Wetenschappelijk Onderzoek, t.a.v. Mitzy Kieffer, Berkenweg 11, 3811 LA Amersfoort.