Logeren in een logeerhuis | 's Heeren Loo
Vacatures 12 nieuw
Logeren bij 's Heeren Loo

Logeren in een logeerhuis

Logeren in een logeerhuis is leuk! Je ontmoet nieuwe vriendjes. Samen doe je van alles. Voetballen en knutselen. Of naar het zwembad. Heel gezellig dus. Je leert omgaan met anderen. En wat je allemaal kunt doen in je vrije tijd. Ook leer je wat je sowieso moet doen op een dag. Zoals: op tijd opstaan, douchen, aankleden en eten. Jij krijgt de begeleiding die jij nodig hebt. En jouw ouders? Die hebben even tijd voor zichzelf.

We houden goed contact met jouw ouders. Want zij kennen jou natuurlijk het beste. We vertellen aan je ouders hoe het logeren gaat. Soms gebruiken we daarvoor een logeerschrift. In het logeerschrift schrijven je ouders en wij op hoe het met jou gaat. Misschien schrijf of teken je er zelf ook wat in.

Lees de verhalen van:

Logeren bij 's Heeren Loo

Logeren in een logeerhuis van ’s Heeren Loo is:

  • Doordeweeks, in het weekend of tijdens de vakantie
  • Spelen met andere kinderen van jouw leeftijd
  • Genoeg te doen: spelletjes doen, knutselen of buiten spelen
  • Leuke begeleiders die het fijn vinden dat jij er bent
  • Even vrij voor papa, mama en broertjes en zusjes

Logeren bij ’s Heeren Loo? Denk hier alvast over na:

  • Het is belangrijk dat jij je thuis voelt in een logeerhuis. Dat je het gezellig hebt met de andere kinderen van jouw leeftijd. Het is ook fijn dat er goede en prettige begeleiding is. Je kunt logeren in een logeerhuis, gezinshuis of op een gewone woongroep. In sommige logeerhuizen heb je een eigen kamer. In andere logeerhuizen slaap je samen met een vriendje of vriendinnetje op een kamer. Sommige logeerhuizen staan in een woonwijk. Andere logeerhuizen staan in de natuur.

  • In een logeerhuis werken aardige begeleiders. Zij zorgen ervoor dat je het leuk hebt. En dat je je op je gemak voelt. Misschien heb je speciale begeleiding nodig. Bijvoorbeeld omdat je snel boos wordt. Of omdat je autisme hebt. En alles wat je bij ons leert, is ook handig voor thuis. Zo ontwikkel jij je steeds meer.

  • Wanneer kan je logeren? Dat bespreken we samen met jou en je ouders. Dat kan doordeweeks zijn, maar ook in het weekend. Logeren kan elke week of elke maand. Of alleen tijdens schoolvakanties. Jij hebt dan een leuke logeertijd en je ouders kunnen hun weekend vrij of met de andere kinderen indelen. We hebben ook logeerhuizen waar je na school of in de vakanties naartoe kunt. Dat is gezellig en je leert veel.

  • Logeren bij ’s Heeren Loo kost geld. Maar dat hoef je niet zelf te betalen. Je hebt dan wel toestemming nodig. Heb je een Wlz-indicatie? Dan krijg je het logeren vergoed vanuit de Wlz. Heb je geen Wlz-indicatie? Dan kun je naar de gemeente voor een beschikking. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. Ingewikkeld? We helpen je graag bij het aanvragen van een Wlz-indicatie.

  • Ga je overdag van het logeerhuis naar dagbesteding? Of naar school? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag bij. Wij kunnen het vervoer niet altijd zelf voor je regelen, maar kunnen je hierbij wel helpen.

Meer weten?

Wil je meer weten over logeren bij ’s Heeren Loo? We vertellen je er graag meer over.
Bel 0800 3 55 55 55
Of app naar 06-83 36 20 29
Of laat een bericht achter
Terug naar boven