Belevingsgerichte activiteiten

Vandaag komt de orgelman op bezoek op de woning. Daar geniet je erg van. Je beweegt je armen op het ritme van de muziek en lacht als het orgel hoge tonen speelt. Je houdt je ogen strak op het orgel gericht. Er zijn ook zoveel kleuren te zien. De tamboers op het orgel met hun trommeltjes hebben je speciale aandacht.

Wat jij wilt doen in je vrije tijd spreken we af met jou en jouw ouders. Woon je bij ons, dan staan die afspraken in jouw persoonlijk plan. Via telefoon of e-mail houden we contact met je ouders. Minimaal één keer per jaar praten we samen over jouw persoonlijk plan. Als jij dat goedvindt kunnen jouw ouders jouw dossier bekijken. Zo weten ze altijd hoe het met je gaat.

Lees de ervaring van Sonja, Rob en Els:

 • Sonja

  Wandelen met Bert is voor mij ook een uitje. We gaan elke keer ergens anders heen. Naar de markt, de kinderboerderij, maar soms ook gewoon auto’s kijken bij de doorgaande weg. Ik weet natuurlijk niet precies wat er in Berts hoofd omgaat, maar ik kan merken dat hij het leuk vindt. Hij lacht vaak. En als er een vrachtwagen toetert, kan zijn dag niet meer stuk.

 • Rob

  Zondagmorgen ga ik met de rolstoelfiets van ’s Heeren Loo samen Albert op pad. Als hij de rolstoelfiets ziet, wordt hij helemaal enthousiast. Hij is graag buiten. Ik ook, dus dat heeft hij vast van mij. Zomers nemen we onderweg een ijsje of drankje op een terras. Want als Albert geniet, dan geniet ik ook.

 • Els

  Iedere eerste zaterdagmiddag van de maand help ik op de woning van mijn dochter Lisa. Er is dan een huiskamerconcert. Soms met rustige ontspanningsmuziek, andere keren juist met hele vrolijke muziek. Lisa is dan alert, ze beweegt meer en volgt de muzikanten met haar ogen. Het is fijn dat ze dat op de woning organiseren.

Belevingsgerichte activiteiten bij 's Heeren Loo is:

Lees hieronder in het kort wat belevingsgerichte activiteiten zijn.

 • Voor mensen met Ernstige Meervoudige Beperkingen
 • Ontspanning
 • Beleven
 • Stimuleren zintuigen
 • Anderen ontmoeten

Wil je meedoen met belevingsgerichte activiteiten? Let dan hier op:

Woon je bij ons en wil je meedoen met belevingsgerichte activiteiten? Met onze uitleg hieronder kun je vast nadenken over wat je wil en belangrijk vindt.

 • Hou jij van muziek luisteren of kijk je graag naar wat er om je heen gebeurt? Misschien ga je liever naar buiten in de rolstoel of rijden op het huifbed? Binnen kun je snoezelen. Soms krijg je een voet- of handmassage of maak je een uitstapje.
  Samen met jou en je ouders bekijken we wat je leuk vindt om te doen. En waar je dat het beste kan doen. Soms zijn dat activiteiten voor iedereen op de woning. Soms één-op-één met een begeleider of vrijwilliger.

 • De begeleiding in jouw vrije tijd valt niet altijd in de gewone begeleidingsuren. Die extra begeleiding moet dan zelf betalen. Soms kan een vrijwilliger jou begeleiden. We bespreken extra kosten altijd vooraf met je ouders. Er zijn ook regelmatig vrijetijdsactiviteiten op de woning zelf.

 • De kosten voor een bezoek aan een buurthuis of soos in je vrije tijd moet je zelf betalen. Soms betaalt de gemeente of een fonds een deel van de kosten. Eventuele kosten voor vervoer naar het sporten moet je zelf betalen.

 • Misschien heb je vervoer nodig om naar een activiteit te gaan. We kunnen het vervoer niet altijd zelf regelen, maar we kunnen je wel helpen bij het regelen.

Belevingsgerichte activiteiten bij jou in de buurt

Je weet nu meer over belevingsgerichte activiteiten. Vul hieronder plaatsnaam of postcode in, dan zie je waar we jou kunnen helpen bij deze vrijetijdsbesteding.

Type locatie

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over belevingsgerichte activiteiten bij 's Heeren Loo? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op