Belevingsgerichte activiteiten

Vandaag komt de orgelman op bezoek op de woning. Daar geniet je erg van. Je beweegt je armen op het ritme van de muziek en lacht als het orgel hoge tonen speelt. Je houdt je ogen strak op het orgel gericht. Er zijn ook zoveel kleuren te zien. De tamboers op het orgel met hun trommeltjes hebben je speciale aandacht.

Wat jij wilt doen in je vrije tijd spreken we af met jou en jouw ouders. Woon je bij ons, dan staan die afspraken in jouw persoonlijk plan. Via telefoon of e-mail houden we contact met je ouders. Minimaal één keer per jaar praten we samen over jouw persoonlijk plan. Als jij dat goedvindt kunnen jouw ouders jouw dossier bekijken. Zo weten ze altijd hoe het met je gaat.

Lees de verhalen van:

Belevingsgerichte activiteiten bij 's Heeren Loo is:

 • Voor mensen met Ernstige Meervoudige Beperkingen
 • Ontspanning
 • Beleven
 • Stimuleren zintuigen
 • Anderen ontmoeten

Wil je belevingsgerichte activiteiten? Let dan hier op:

 • Hou jij van muziek luisteren of kijk je graag naar wat er om je heen gebeurt? Misschien ga je liever naar buiten in de rolstoel of rijden op het huifbed? Binnen kun je snoezelen. Soms krijg je een voet- of handmassage of maak je een uitstapje.
  Samen met jou en je ouders bekijken we wat je leuk vindt om te doen. En waar je dat het beste kan doen. Soms zijn dat activiteiten voor iedereen op de woning. Soms één-op-één met een begeleider of vrijwilliger.

 • De begeleiding in jouw vrije tijd valt niet altijd in de gewone begeleidingsuren. Die extra begeleiding moet dan zelf betalen. Soms kan een vrijwilliger jou begeleiden. We bespreken extra kosten altijd vooraf met je ouders. Er zijn ook regelmatig vrijetijdsactiviteiten op de woning zelf.

 • De kosten voor een bezoek aan een buurthuis of soos in je vrije tijd moet je zelf betalen. Soms betaalt de gemeente of een fonds een deel van de kosten. Eventuele kosten voor vervoer naar het sporten moet je zelf betalen.

 • Misschien heb je vervoer nodig om naar een activiteit te gaan. We kunnen het vervoer niet altijd zelf regelen, maar we kunnen je wel helpen bij het regelen.

Meer weten

Wil je meer weten over belevingsgerichte activiteiten bij ’s Heeren Loo? We vertellen je er graag meer over.

Neem contact op
Terug naar boven