Gedrag

“Ik ben minder vaak en minder snel boos nu ik op Groot Emaus ben. Hierdoor is het gezelliger. Ik wil graag beter 'nee' leren zeggen. Soms vind ik mezelf te makkelijk. Op de groep en in de klas oefen ik om voor mezelf op te komen. Ook krijg ik therapie.”

Het is niet fijn als je vaak boos, onzeker of verdrietig bent. Dat is vervelend voor jezelf. En het is lastig voor andere mensen. Gelukkig kunnen we je meestal goed behandelen. We onderzoeken je. Je weet dan wat er precies aan de hand is. Daarna behandelen we je. Je krijgt de therapie die je nodig hebt. Soms krijg je begeleiding van meerdere specialisten. Zij werken goed met elkaar samen. Dit heet: multidisciplinair. Je krijgt dus de best mogelijke begeleiding.

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen? Lees de verhalen van Jeannet, Ingrid en Sonja:

Jeannet:
“Ik doe graag alles zelf. Als iets niet lukt, dan word ik verdrietig. Ik denk vaak dat ik niets kan. Andere mensen kunnen veel meer. Maar zo moet ik niet denken.”

Ingrid:
“Soms wil ik iets wat niet kan. Bijvoorbeeld lekker op vakantie. Dan word ik boos. Mijn begeleiders begrijpen me niet. Maar ik wil niet meer zo boos worden. Daarom ga ik naar speltherapie. Ik leer er veel van. Als ik nu boos word, dan praat ik met de begeleiders. Dan zeg ik wat ik moeilijk vind. En wat ik graag wil. Dat helpt. Ik ga nu twee keer per jaar een weekendje weg samen met papa en met een begeleider. En ik doe nu ook ander werk. Praten helpt.”

Sonja, moeder van Anita (25):
“De begeleiding van Anita overtreft onze verwachtingen, zeker als ik zie wat het met haar doet. Ze heeft weer ‘blijtjes’ in haar ogen. Anita wordt bij alles betrokken, wordt uitgedaagd om haar grenzen te onderzoeken. Anita had een obsessie voor eten. En tegenwoordig helpt ze mee boodschappen doen en eten koken. Ze is geestlijk gegroeid en lijkt ook lichamelijk te groeien. Ze lijkt langer en heeft een trotse houding. We zijn heel trots op haar.”

Werken aan gedrag bij ’s Heeren Loo:

  • Onderzoek, diagnose en behandeling
  • Voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking
  • Specialisten die jou begrijpen
  • Goede samenwerking tussen specialisten en met familie
  • Leren omgaan met jouw verstandelijke beperking
  • Omgaan met autisme, agressie en stress
  • Omgaan met seksualiteit
  • Andere gedragsproblemen


Gedrag

Wil je iets doen aan je gedrag? Denk hier alvast over na:

Waarom is jouw gedrag lastig?

Het kan zijn dat je vaak boos of zelfs agressief bent. Misschien voel je je vaak onzeker of verdrietig. En het kan zijn dat andere mensen, zoals jouw ouders, niet weten hoe ze moet jou moeten omgaan.

Waar loop hij tegenaan? Denk hier vast over na. En praat erover, bijvoorbeeld met jouw ouders.

Wat wil je leren?

Wat vind je vervelend aan jouw eigen gedrag? Wat vinden anderen vervelend? En wat zou je graag willen leren? Denk hier eens over na. Vind je dit lastig? Praat hier dan over. Bijvoorbeeld met jouw ouders. En schrijf het op.

Wil je een afspraak maken voor een gesprek?

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Maak dan een afspraak met ons.

Je kunt altijd een afspraak met ons maken. Dat kan telefonisch (0800 – 3 55 55 55) of via whatsapp (06-83 36 20 29). We horen graag wat jij lastig vindt. En wat je graag wilt leren. Samen bekijken we hoe we jou kunnen behandelen.

Wil je hulp bij het regelen van de kosten (de indicatie)?

Diagnose en behandeling in onze polikliniek kost geld. Maar je hoeft het niet zelf te betalen. Wel heb je toestemming nodig. Dit heet: een indicatie of een beschikking. In een indicatie staat welke zorg jij nodig hebt. Vind je dit ingewikkeld om te regelen? We geven graag advies. En we denken met je mee.

Meer weten

Heb je vragen? Of wil je weten hoe we jou kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.