Gezondheid

“Ik ga nu twee keer in de week naar de fitness. Ik heb niet altijd zin. Maar ik voel me nu wel veel fitter. Ik ga ook naar de fysiotherapeut. Ik kan nu veel beter bewegen en ik heb bijna geen pijn meer.”

Heb jij problemen met je gezondheid? En wil je daar wat aan doen? Wij begeleiden je graag. Samen bekijken we welke behandeling of begeleiding jij nodig hebt. Voor elke klacht hebben we wel een specialist. En deze specialisten werken goed met elkaar samen. Dat heet: multidisciplinair. Zo kunnen we jou heel goed helpen.

Wil je weten wat we zoal doen? Lees de verhalen van Esther, Eline, Greta en Karin:

Moeder Esther:
“Onze dochter Maud heeft het Syndroom van Down. Ze had moeite met haar houding en evenwicht. Ze bleef kruipen en ging niet lopen. Maud deed mee aan een onderzoek met een elastisch drukbroekje van de kinderfysiotherapeuten Peter Lauteslager en Marieke van den Heuvel. Dit is een broekje op maat, gemaakt van een stevige elastische stof. Het broekje geeft druk op de bovenbeen- en bilspieren en ondersteunt heup en knie. Maud werd al gauw veel actiever met bewegen en spel. Inmiddels loopt ze.”

Cliënt Eline:
“Thuis verslikte ik me in het eten; dat vond ik heel eng. Daarom was ik bang dat het weer zou gebeuren. En durfde ik niet meer naar school. Bij logopedie konden ze me niet helpen, want de angst was psychisch. Mijn moeder vertelde dat zij ook angsten had. Daarom gingen we naar familietherapie. We praatten erover. Dat hielp. Ik ga nu weer naar school. Mijn moeder heeft nu zelf ook hulp.”

Fysiotherapeut Greta:
“Kees heeft een ernstige meervoudige beperking. Hij zit de hele dag in een rolstoel en ligt op één manier in zijn bed. Elke week gaan we naar het zwembad. Kees vindt het fantastisch. Hij wordt al blij als we hem zijn zwembroek laten zien. In het water kan hij heerlijk vrij bewegen. Ook het contact met de begeleider en met andere cliënten doet hem goed. Dat geeft hem het gevoel dat hij bestaat.”

Moeder Karin:  
“Onze dochter Sandra heeft een ernstige meervoudige beperking. Ze sliep altijd rechtop, waardoor ze altijd moe was. Sinds kort slaapt ze onder een ballendeken. Die deken helpt om tot rust te komen en geeft een veilig en geborgen gevoel. Ook heeft de begeleider een slaapritueel ingevoerd. Ze slaapt nu veel rustiger. Sandra komt minder uit bed en overdag durft ze meer.”

Werken aan gezondheid bij ’s Heeren Loo:

  • Voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking
  • Bij ziekte, pijn en ongemak
  • AVG-artsen, tandartsen, fysiotherapeuten e.a.
  • Specialisten die jou begrijpen
  • Goede samenwerking tussen specialisten en met familie
  • Slapen en zindelijk worden
  • Dagelijkse handelingen
  • Hulpmiddelen bij staan, opstaan en lopen


Gezondheid

Wil je gezonder worden? Denk dan alvast hier over na:

Wat voor klachten heb je precies?

Wat voor klachten heb je? Kun je dat omschrijven? Het kan zijn dat je last van je lichaam hebt. Dat je vaak somber bent. Of dat je verschillende klachten hebt. Denk hier alvast goed over na.

Wat wil je graag bereiken?

Misschien kun je niet zo goed lopen. Heb je problemen met je ogen en oren. En misschien slaap je wel heel slecht. En heb je astma of COPD? Dan kun je last hebben van kortademigheid.

Wat voor gezondheidsproblemen heb jij? En wat zou jij graag weer beter kunnen?  

Waar wil je naartoe?

We hebben poliklinieken door heel Nederland. Naar welke polikliniek wil jij? Bekijk hier alle locaties.

Wil je een afspraak maken voor een gesprek?

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Maak dan een afspraak met ons. Je kunt altijd een afspraak met ons maken. Dat kan telefonisch (0800 – 3 55 55 55) of via whatsapp (06-83 36 20 29). We horen graag jouw verhaal. En waar je aan wilt werken. Samen bekijken we hoe we jou kunnen behandelen of begeleiden.

Wat kosten de behandeling en begeleiding?

Behandeling en begeleiding kost geld. Maar je hoeft het niet zelf te betalen. Wel heb je toestemming nodig. Dit heet: een indicatie of een beschikking. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. Soms betaalt jouw ziektenkostenverzekering jouw behandeling. Ingewikkeld? We geven graag advies. En we denken met je mee.

Meer weten

Heb je vragen? Of wil je weten hoe we jou kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.