Hulp en ondersteuning in het gezin

Thuis zorg je voor je kind met een (lichte) verstandelijke beperking. Regelmatig heb je een gesprek met een begeleider over hoe het met je kind gaat. Daardoor gaat het beter met jou en je kind. Eens per twee weken logeert hij een weekend bij 's Heeren Loo. In dat weekend heb je de tijd om wat te ondernemen met je andere gezinsleden en heb je ook meer tijd voor jezelf.

Praktische ondersteuning

Praktische ondersteuning in het gezin

De ouders van Tessa krijgen praktische ondersteuning
"Mijn moeder vindt het fijn om met Jacqueline te praten. Jacqueline geeft mijn moeder tips. Daardoor gaat het nu beter thuis.”
Lees verder >>

Hulp bij opvoeden

Hulp bij opvoeden

De ouders van Peter krijgen opvoedkundige opvang
“Ik heb niet meer zo vaak ruzie met mijn vader. Als ik te druk ben, ga ik even naar mijn kamer. Dan praten we er later over.”
Lees verder >>

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang - speciaal onderwijs

Ali oefent sociale vaardigheden op de buitenschoolse opvang
“Na school ga ik naar de opvang. Daar doe ik leuke dingen. En Marieke leert mij hoe ik rustig kan zeggen wat ik wil.”
Lees verder >>

Logeren

Logeerhuis

Cindy logeert eens per maand in een logeerhuis
“Ik vind logeren leuk. Ik voetbal met de andere kinderen. Binnen doen we spelletjes. Dat is heel gezellig.”
Lees verder >>

Beter met thuis

Jeugdhulpverlening - Beter met thuis

Stanley heeft op de groep dezelfde begeleider als thuis
"Op de leergroep leert Liesbeth mij hoe ik dingen beter kan doen. Thuis vertelt ze mijn vader en moeder hoe zij mij kunnen helpen."
Lees verder >>

Hulp bij crisis

Crisisopvang kind

Voor de zoon van Rita werd met spoed opvang geregeld
"Toen ik bang werd van mijn eigen zoon, konden we echt niet verder. Via de huisarts is er crisisopvang geregeld."
Lees verder >>

Samen werken we aan de beste zorg voor je kind

In een eerste gesprek praten we over wat je wilt bereiken voor je kind en je gezin. En we bespreken wat goed gaat, waar je hulp bij zoekt en wat je wilt leren. Daarna kijken we samen met welke ondersteuning je je doelen het beste kunt bereiken. Bijvoorbeeld wekelijks enkele uren begeleiding in je gezin of (deeltijd-)opvang voor je kind buiten het gezin. Een combinatie van beide is ook mogelijk.

Tijdens de begeleiding bespreken we regelmatig of we op de goede weg zitten. Zo nodig stellen we de begeleiding bij. Want centraal staat dat jij tevreden bent. En dat het plezier, vertrouwen en rust in je gezin weer terugkeert. Zodat je weer verder kunt.

Aanvullend onderzoek

Soms is het nodig om meer duidelijkheid te hebben over de oorzaak van het gedrag van je kind. Gespecialiseerde artsen en gedragskundigen observeren je kind en doen eventueel aanvullend onderzoek. Daarna bespreken zij hun bevindingen met jou.

Meer weten?

Heb je vragen of wil je weten hoe wij je kind of familielid kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.