Buitenschoolse opvang

Vanuit school ga ik met een busje naar de opvang. Rob uit mijn klas gaat daar ook naar toe . Bij de opvang zijn nog meer kinderen. We doen leuke dingen, zoals knutselen, buitenspelen en muziek maken. De begeleiders zijn aardig en leggen goed uit wat we gaan doen. Aan het eind van de middag haalt papa of mama mij weer op.

Lees de verhalen van Isa en Chaima:

“Isa sneeuwde toch wat onder bij de gewone naschoolse opvang. Door haar verstandelijke beperking heeft ze meer duidelijkheid en rust nodig. De begeleiders helpen haar nu met kiezen van een activiteit. Ze bieden twee dingen aan, waaruit ze kan kiezen. Dat maakt het makkelijker voor haar. Ze heeft het naar haar zin.”

Chaima :
“Bij de naschoolse opvang leer ik om minder onzeker te worden. Ik zocht een baantje, maar ik wist niet of ik wel wat kon vinden. Begeleider Sharon hielp mij. Bij het Dolfinarium had ik al stage gelopen en daar heb ik een baantje gevonden. Sharon zei: ‘Je moet wel doorzetten’. Ja, doorzetten, dat heb ik wel geleerd.”

Buitenschoolse opvang - Speciaal onderwijs

Buitenschoolse opvang is:
 

  • Opvang met extra aandacht voor je kind
  • Opvang door professionele medewerkers
  • Veiligheid en structuur
  • Gericht op leren en ontwikkeling

Denkt hier vast over na:

Welke begeleiding heeft je kind nodig?

Buitenschoolse opvang - Speciaal onderwijs

Zoek je deskundige opvang voor je kind met een verstandelijke beperking? Een plek waar begeleiders voldoende veiligheid en structuur kunnen bieden. En waar begeleiders  activiteiten kunnen afstemmen op de vaardigheden en wensen van je kind. Er zijn twee vormen van opvang: opvang met behandeling en opvang zonder behandeling. We willen graag weten waar we extra op moeten letten. Heeft je kind autisme, is het angstig of snel boos? Hoe meer we weten, des te beter kunnen we je kind opvangen.

Hoe werken we met je samen?

Buitenschoolse opvang - Speciaal onderwijs

Voor we starten bespreken we eerst welke begeleiding je kind nodig heeft en waar we extra op moeten letten. Graag horen wij je ervaring.

Wat kost buitenschoolse opvang?

Buitenschoolse opvang - Speciaal onderwijs

Voor buitenschoolse opvang bij ’s Heeren Loo heb je toestemming nodig. Dat heet: beschikking. Hierin staat welke zorg vergoed wordt. Ingewikkeld? We helpen je graag bij het aanvragen van een beschikking.

Wil je hulp bij het regelen van vervoer van je kind?

Buitenschoolse opvang - Speciaal onderwijs

Misschien heeft je kind taxivervoer nodig om naar de opvang te gaan. Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij kunnen het vervoer niet altijd zelf voor je regelen, maar kunnen je hierbij wel helpen.

Bekijk onderstaand voorbeeld:

 

Meer weten

Heb je vragen of wil je weten hoe wij je kind kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.