Crisisopvang kind en jeugd

Het gaat helemaal niet goed thuis. Gelukkig is er hulp. Elke week komt een begeleider bij jullie thuis om te praten. De begeleider luistert goed naar jullie en geeft advies. Daardoor begrijpen jullie elkaar steeds beter. Jij leert hoe je moet omgaan met angst, verdriet en boosheid. Er is minder ruzie.

En Lukt het thuis echt niet meer? Dan kun je een paar weken naar een crisisopvang. Daar krijg je hulp. Dat is ook fijn voor jouw ouders en broers en zussen, want dan komen zij tot rust. Het kan ook zijn dat jullie thuis hulp krijgen. Je hoeft dan dus niet naar een crisisopvang. Ook bekijken we wat er moet gebeuren ná de crisishulp. Kan jij weer naar huis? Welke behandeling of begeleiding heb jij dan nodig? Of is het misschien beter dat jij een tijdje in een behandelgroep woont?

Lees het verhaal van Els.

Els:
“Toen ik bang werd van mijn eigen zoon, konden we echt niet verder. Via de huisarts is er crisisopvang geregeld. We zijn opgelucht dat we de voortdurende dreiging kwijt zijn en komen weer een beetje op adem. Nu hebben we de tijd om naar een lange-termijn-oplossing te kijken. En te kijken naar wat we nodig hebben, zodat mijn zoon weer thuis kan wonen."

Crisisopvang kind

Crisisopvang voor je kind is:  
 

  • Snel hulp in het gezin als het echt niet meer gaat
  • Hulp voor jou
  • Hulp voor de anderen in het gezin
  • Tijdelijke hulp
  • Begeleiding naar een vervolgtraject

Hulp bij crisis? Denk dan hier alvast over na:

Welke begeleiding heb ik nodig?

Crisisopvang kind

Gaat het thuis echt niet goed? Voelen jij of je ouders zich thuis onveilig? Kunnen jouw ouders het niet meer aan? En weten jouw ouders niet hoe het nu verder moet. We denken graag met jullie mee over een snelle, tijdelijke oplossing.

Spoedhulp in het gezin kan zo’n oplossing zijn. Dan komt er iemand van ’s Heeren Loo bij jullie thuis om te praten. Samen lossen jullie de crisis of de onveiligheid op. De begeleider komt maximaal 10 uur per week en niet langer dan 4 weken.

Gaat het thuis écht niet? Dan kunnen we jou tijdelijk opvangen in een woon/behandelgroep. Dit heet: crisisopvang. Je komt helemaal tot rust. Ook thuis wordt het dan rustiger. We bekijken welke behandeling en ondersteuning jij nodig hebt. De crisisopvang duurt maximaal 6 weken. En als dat nodig is nog eens 6 weken.

Wat kost hulp bij crisis?

Crisisopvang kind

Hulp bij crisis kost geld. Maar dat hoeven je ouders niet zelf te betalen. Ze hebben dan wel toestemming nodig voor deze hulp. Dit heet: een indicatie of een beschikking. In een indicatie staat welke zorg jij nodig hebt. Ingewikkeld? We helpen jouw ouders graag bij het aanvragen van een indicatie. 

Heb jij taxivervoer nodig?

Crisisopvang kind

Ga jij een tijdje naar de crisisopvang? En ga je overdag naar dagbesteding of naar school? Dan is het misschien handig dat je met de taxi kunt. Wij helpen jullie graag bij het regelen van het taxivervoer. We helpen je graag. We kunnen het vervoer niet altijd zelf regelen, maar we kunnen je wel helpen bij het regelen.

Neem een kijkje bij:

 

Meer weten

Hebben jij en je ouders vragen? Of wil je weten hoe we jullie kunnen helpen? Neem direct contact op met een van onze medewerkers. Telefoon 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.