Hulp bij opvoeden

De ene dag ben je vrolijk, de andere dag misschien iets minder. Af en toe ben je verdrietig, boos of bang. Gelukkig begrijpt mama wat jij nodig hebt. Even een knuffel. Of samen iets leuks doen. Soms weet je niet goed wat je moet doen. Dat weet mama wel. En af en toe komt er een begeleider bij jullie thuis. Zij helpt papa en mama. Je voelt je veilig. Zo is het fijn thuis.

Jouw ouders kunnen bij ’s Heeren Loo terecht voor opvoedkundige ondersteuning. Zodat ze jou goed kunnen begeleiden. Misschien laten we nog een arts of een gedragskundige meekijken. Dan weten we nog beter welke hulp jullie nodig hebben.

Lees de verhalen van Dylan, Robin en Miranda:

Dylan:
“Vroeger moest ik altijd onder de douche. Maar druppels vind ik eng. Ik raak dan in paniek. Mijn moeder heeft met Frank gepraat. Frank komt elke week een paar uur bij ons thuis om te helpen. Mijn moeder snapt nu waarom ik steeds in paniek raakte. Nu mag in elke avond in bad. Dat vind ik fijn.”

Robin:
“Papa en mama helpen me met wat ik moet doen. Ze leggen alles op een vaste plek. En ik heb een briefje met picto’s. Nu weet ik wat ik moet doen. Wassen, aankleden, eten. Ik ben nu niet meer zo onzeker. En mama ook niet.”

Miranda:
“We zijn als gezin super begeleid. Onze dochter Nancy heeft veel geleerd: ze is zelfstandiger en heeft meer zelfvertrouwen. Wij weten nu dat we Nancy niet moeten overvragen en duidelijk moeten zijn. Het was fijn om te horen dat we ook veel goed deden. Je bent toch onzeker over je aanpak. Ook de andere kinderen krijg nu meer aandacht. Mijn doel was om het gemakkelijker te maken voor Nancy en haar gedrag positief te benaderen. Dat doel hebben we behaald. Ik ben niet meer bang voor de toekomst, we vinden samen de weg wel.”

Hulp bij opvoeden

Opvoedkundige ondersteuning in het gezin is:
 

  • Professionele hulp bij het opvoeden
  • Voor gezinnen met een kind met verstandelijke beperking
  • Voor gezinnen met een vader of moeder met verstandelijke beperking
  • Elke week een paar uur
  • Iedereen in het gezin begrijpt jou
  • Aandacht voor iedereen in huis
  • Rust en vertrouwen thuis

Hulp bij opvoeding nodig? Denk dan alvast hier over na:

Welke begeleiding hebben jij en jouw ouders nodig?

Hulp bij opvoeden

Wat wil jij leren? Wat hebben papa en mama nodig om jou goed en fijn te kunnen opvoeden? En als je broers en zusjes hebt: wat vinden zij belangrijk? Bedenk samen (jij en je ouders) wat jullie nodig hebben. En schrijf dat op.

Wil je graag dat we langskomen om te praten?

Hulp bij opvoeden

We komen graag bij jullie thuis om te luisteren en te praten. We vragen dan van alles. Wat gaat er nu al goed thuis? En welke hulp hebben jullie thuis nodig? En wat willen jullie bereiken? We luisteren goed. We denken mee. En we geven advies.

Wat kost hulp bij opvoeden?

Hulp bij opvoeden

Hulp bij opvoeding kost geld. Maar dat hoeven je ouders niet zelf te betalen. Ze hebben dan wel toestemming nodig van de gemeente. Dit heet: een beschikking. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. Ingewikkeld? We helpen jouw ouders graag bij het aanvragen van een beschikking. 

Meer weten

Heb je vragen? Of wil je weten hoe we jou en je ouders kunnen helpen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Telefoon 0800-3 55 55 55. Of gebruik het contactformulier.